Lamborghini Aventador J шамароса Женева

Main March 6, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6395 views | no comments

82-рият автомобилен салон в Женева ще отбележи дебюта на няколко суперспортни модела. На щанда на Lamborghini е най-радикалният от тях. Aventador J е произведен в един-единствен брой, като италианците дори твърдят, че няма прототип. Купето от въглерод ще изслуша ахканията на простосмъртните до края на салона, когато трябва да намери своя купувач. Според някои слухове бъдещият собственик вече дори е предплатил равностойността на 4,13 млн. лева.
Aventador J е лишен от всичко излишно и тежко. Отделът по олекотяване е решил, че при такава играчка пилотът и ентусиастът до него няма да имат нужда от инфоразвлекателна система, а при липсата на предно стъкло климатикът би бил чисто и просто ненужен баласт. В стремежа си към олекотяване инженерите са заменили дори материята на седалките с нова, в която са вградени нишки въглерод. Уникалното Lamborghini стъпва на различни по размер колела отпред (20``) и отзад (21``). Дължината му е 4,89 метра, ширината 2,03 м (без огледалата), а височината от едва 1,10 м го прави най-ниската кола на италианския производител.
При представянето си новият Aventador J беше описан като „напълно неописуемо преживяване от мощност и динамика“. Зад двамата пътници се намира познатият от версията купе V12 със 700 к.с. Тъй като теглото е намалено, би следвало да се очаква, че двойното предаване изстрелва Aventador J до 100 км/ч за дори по-малко от 2,9 секунди, колкото са необходими на Aventador LP700-4.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...