Land Rover и Jaguar увеличиха продажбите. Обраха наградите през 2010 г.

Main January 13, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4326 views | no comments

Два бранда, лидери в производството на луксозни премиум автомобили, отбелязват значителен ръст в продажбите си в световен мащаб през 2010 г. През отминалите 365 дни Jaguar и Land Rover са продали с 19% повече автомобили. Според експерти положителният резултат на британците се дължи на обновената им гама модели, както и на раздвижването на автомобилния пазар в страни като Китай, САЩ и Англия.
Само Land Rover отчита 25% ръст в продажбите си. Discovery 4, Freelander 2, Range Rover и Range Rover Sport се радват на засилен интерес в гореспоменатите държави плюс Италия и Русия, което общо формира 66% от пазара на марката. Глобалният бранд мениджър на Land Rover Джон Едуардс изрази задоволството си от постигнатите резултати, според него ключова роля изиграва и Evoque, който сериозно е засилил интереса и към останалите модели на британските офроудъри.
Jaguar също отбелязва ръст в продажбите си. Култовата лимузина XJ надмина всички високи очаквания, като на много пазари формира близо 40% от продажбите. XF също регистрира ръст от 8%. Глобалният мениджър на Jaguar Адриан Халмарк сподели, че е оптимист за настоящата година. Според него, с XJ „дивите котките” са затвърдили позициите си в луксозния премиум сегмент, като дори са поставили основите за бъдещо увеличение на пазарния дял в световен мащаб.
През 2010 г. Land Rover & Jaguar се радваха и на повече от 80 престижни международни награди. Особено ценни отличия за двата британски бранда са призовете на TopGear за най-луксозен автомобил – XJ, на Automobile Magazine за дизайн на годината - отново XJ и на Auto Car за автомобил на десетилетието – Range Rover. В средата на годината Императорът спечели и първо място за луксозен премиум SUV автомобил в най-новото проучване на американската изследователска агенция J. D. Power and Associates, която също отличи и Jaguar XF, но с бронзов медал, в категорията луксозен премиум автомобил.
В България автомобилите Land Rover също отбелязват ръст в ритейл продажбите от 33% спрямо 2009 г. Новият модел Jaguar XJ е 5 пъти по-продаван от предшественика си. От началото на годината у нас моделите на Land Rover & Jaguar се предлагат с пет години пълна гаранция. В допълнение се предлага пакетът Premium Service, включващ Europe Assistance - собственикът може да разчита на 36 месеца безплатна пътна помощ до гаранционните сервизи на марките в цяла Европа) и Door to Door – екип от професионалисти взимат автомобила на посочен от клиента адрес и след отстраняване на проблема го връщат обратно на уговореното място в отлично състояние.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...