Land Rover и Jaguar - Land Rover ще ползват нови дизели от Jaguar

Main January 7, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 986 views | no comments

Jaguar наскоро представиха детайли относно своя чисто нов Aj-V6D Gen III 3-литров шестцилиндров турбодизелов двигател, който в най-потентния си вариант притежава мощност от 271 к.с. и въртящ момент от 600 Нм. Има и малко по-немощна версия – с налични 237 к.с. – която също се предлага. Според най-новите материали в медиите новият битурбо комънрейл агрегат ще бъде ползван от Land Rover в Discovery и Range Rover Sport.

Двигателите ще дебютират в новия вариант на Jaguar XF, включително и изцяло новия XF Diesel S модел, който ще влезе в продажба в следващите няколко месеца. По-късно тази година Land Rover ще представят и фейслифт на Discovery и Range Rover Sport. Това трябва да бъде и началото на бъдещите V6 дизелови SUV модели, съобщават от Autocar.

Няма данни дали Land Rover ще оставят настоящия 2.7-литров двигател, който все още се предлага при Jaguar. Що се отнася до 3-литровия агрегат, той ще развива мощност от 237 к.с. в Discovery и 271 к.с. в Range Rover Sport. Междувременно Range Rover също ще премине през фейслифт по-късно тази година, но ще запази настоящия си дизелов V8 двигател.

И докато Jaguar и Land Rover в момента са собственост на Tata, се очаква даже повече споделяне на технологични елементи между двете компании в близко бъдеще. Според данни в медиите Jaguar са развили нов 5-литров V8 двигател за своите най-спортни модели, който вероятно ще бъде ползван и в серия представители на Land Rover.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...