Lotus - Може да инициира завръщане на Lotus Omega

Main August 7, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1150 views | no comments

Lotus може и да се хванат и да възродят името Carloton, което е доста по-известно у нас като Omega. Това бе споменато от изпълнителният директор на Lotus Group, Майк Кимбърли. Lotus
Carlton бе специална версия на Vauxhall Carlton (или Opel Omega съответно), произвеждан през 90-те години. Базовият модел бе леко тесен седан с четири врати, произвеждан от General Motors, които бяха собственици на Lotus и Vauxhall/Opel по едно и също време.

Както всъщност направиха Lotus – те увеличиха обема на двигателя от 3 на 3.6 литра идобавиха двойно турбо Garret T25, с което да подсилят малко двигателя. Резултатът бе седан на GM с повече от 380 к.с., който може да ускорява до 100 км/ч за 5.2 секунди. Да не говорим, че максималната скорост възлизаше на 285 км/ч – доста повечко от немските еквиваленти М5 и Mercedes 500 e, които бяха с по-секунда по-бавни в ускорението до 100 км/ч.

В интерес на истината нова Lotus Omega ще бъде значително отклонение в политиката на компанията, която в последно време залага повече на леко тегло и спортно поведение. Затова и всъщност Lotus търсят партньор, с който да могат да пресъздадат иконичния спортен седан. И докато англичаните не споменават на каква база ще изградят новия си проект, то от специализираното издание Autocar предполагат, че това най-вероятно ще бъде Opel Insignia.
В действителност Insignia се води наследник на Vectra, но моделът се качи в по-висок клас, така че нищо не пречи да бъде база за следващата Omega.

От компанията обмислят също да затвърдят позициите си и в други посоки. Носят се слухове за разработка на нов Esprit, за който се очаква да бъде задвижван от 4.4-литров V8, доставен от BMW. Специалистите от Lotus представиха наскоро спортната Еvora, която се очаква да се предлага в няколко вариант,а включително мощна "S" версия и кабриолет.

 

Bertone BAT 11
August 7, 2008
 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...