Lotus представи състезателния модел Evora GTC

Main May 15, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5310 views | no comments

Lotus представи наследника на състезателния автомобил GT4 Enduro - Evora GTC. С цел намаляване на теглото на колата вратите, покривът и моторният отсек са изработени от карбон, а стъклата са от плексиглас. В резултат на това спорткарът вече тежи от порядъка на 1130-1140 кг, или с 30 кг по-малко в сравнение с GT4 Enduro. Освен това Evora GTC се отличава от своя предшественик с по-широки гуми, както и с наличие на система тракшън-контрол и антиблокираща система на спирачките Bosch.
Под капака на спортния автомобил е монтиран 4-литров 6-цилиндров двигател с мощност 450 к.с., чийто въртящ момент достига 460 Нм. Моторът е куплиран с 6-степенна секвенциална предавателна кутия Xtrac.
Първият екземпляр Lotus Evora GTC бе купен от отбора McMahon Raceworks за участие в североамериканските състезания за спортни автомобили Grand-Am Rolex Sports Car Series. Освен това състезателният модел може да участва и в сериите British GT Championship, VdeV Series и Creventic Endurance Races.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...