Lotus ще покорява Антарктика със своето Ice Vehicle

Main August 20, 2010 | Auto-Press.net A- A+ 1740 views | no comments

Необикновенното превозно средство и доста нетипично за компанията си създател - Lotus Ice Vehicle беше създадено през 2008-а година и днес е готово за истински екшън - прекосяването на Северната полярна шапка Антарктика. Машината ще бъде водещо транспортно средство на експедицията Moon Regan Transantarctic, която планира прехода си през северната пустош през ноември и декeмври тази година.

Lotus Ice Vehicle използва биогориво за задвижването си и според създателите си може да издържи на най-студените, ветровити и сухи условия на земята. Машината трябва да изпълни две задачи - да помогне на изследователите от Кралския колеж в Лондон да събере данни за емисиите на вредности и за възможностите на био-горивото в тежките условия, както и да установи дали това "правилно" моторизирано мепесе може да се справи добре в Арктика.

Подкрепената финасово от тайванския бизнесмен Уинстън Вон машина има маса от 700 кг и се задвижва от двигател Rotax 914 engine с помоща на авиационно витло. Всяка от ските на които стъпва леденото чудо има независимо окачване.

 
Keywords:   lotus, moon, regan
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...