Mastretta MXT - Спортист... от Мексико

Main July 18, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 935 views | no comments

Мексиканският производител на спортни автомобили Mastretta ще представи за първи път своя спортист МХТ по време на автомобилното изложение в Лондон следващата седмица. Автомобилът ще влезе в продажби от следващия май и се очаква цената му да бъде около 66 000 долара.

Колата притежава две места и може да се похвали със суперлеко тегло – общата маса е 900 кг. Максималната скорост пък възлиза на 240 км/ч. Атлетът притежава 2-литров двигател Duratec с компресор, който развива мощност от 240 к.с. и въртящ момент от 250 Нм. Това е напълно достатъчно за автомобила да ускорява до 100 км/ч за по-малко от пет секунди. Въртящият момент се предава към задните колела посредством петстепенна ръчна трансмисия.

За да се запази по-ниско тегло, инженерите са шаси с алуминиев полумонокок, както и уникално предно и задно окачване. Спирачният пакет се състои от 293-лимиметрови вентилирани дискове с ABS.

80 бройки са резервирани за Великобритания. Оттук нататък предстои да се оповестяват други пазари.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...