McLaren ще подобрява трафика на летището в Лондон

Main March 19, 2014 | Speed-Press.com A- A+ 7805 views | no comments

Компанията McLaren ще направи по-ефективно движението на най-голямото летище в Европа - Хийтроу в Лондон. След подобренията аерогарата ще е способна да обслужва по 191 200 пътници на ден.


Подразделението McLaren Applied Technologies ще използва симулатори и технологии за моделиране, които са разработени за прогнозиране и следене на състезанията от Формула 1. Целта е да се намали времето за рулиране на самолетите и да се подобри движението им, докато са на земята. Технологията ще се използва от въздушния трафик контрол и служителите на летището. Така ще се намалят и вредните емисии CO2. Системата работи в реално време и също така отчита допълнителни фактори, като закъснения на полети, атмосферни условия и затваряне на лентата за таксита в града. На база тези данни отговорните служители ще взимат решения.


Това е първият случай, в който подобна технология ще се използва за управление на летище и може да се наложи като решение за други.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...