McLaren P1, или да олекнеш повече от необходимото

Main February 13, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6295 views | no comments

McLaren P1™ има една-едничка цел – да бъде най-добрият автомобил за шофиране в света както на пътя, така и на състезателната писта. За тази цел кокпитът му е изцяло фокусиран към шофьора и е абсолютно изчистен, защото един пилот няма право да се разсейва.
Както сами виждате от снимките, вътре автомобилът повече прилича на кабина на самолет, доминирана от стъклен покрив, и с високо и силно наклонено челно стъкло за по-добра видимост.
Въпреки че намаляването на масата е цел номер едно за автомобил от този род, McLaren P1™ разполага и с някои луксозни блага като пълен климат контрол, сателитна навигация, поръчково озвучаване, разработено с Meridian.
Логично монококът е изработен от карбон, както и аеродинамино оформените панели на каросерията, двете седалки, бордовото табло, подът, вратите и др. Освен всичко останало горният пласт от смолата, с която се слепват въглеродните влакна на този високотехнологичен материал, е премахнат. По този начин освен че се показва автентичната красота на карбона, се икономисват и 1,5 кг от масата.
За да се спести още маса, в купето няма звукоизолация, а доста детайли са без тапицерия, дори стелките са опция, но пък веднъж поръчани, също ще са изработени от олекотена материя.
Спортните седалки са направени с минимално количество пяна, напъхана в ултратънък слой карбон. Височината им се поръчва предварително по мярка за пътника и шофьора, като, ако искате да ги нагласите допълнително, ще трябва да отидете до сервиза на McLaren.
Диаметърът на волана е технически прецизен досущ като щурвалите на състезателните коли.
Останалите подробности за суперколата ще научим след началото на Женевския автомобилен салон следващия месец.

 
Keywords:   Mclaren, meridian
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...