McLaren P1 с двигател с вътрешно горене и електромотор

Main February 20, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3705 views | no comments

IPAS (Instant Power Assist System) - технология, дошла директно от Формула 1, и DRS (Drag Reduction System), 916 к.с. (903 bhp) мощност, 900 Нм и вредни емисии от 200 г/км ще са данните на серийния McLaren P1. Ревизираният 3,8-литров битурбо бензинов V8 двигател е съчетан с лек електромотор, който осигурява въртящия момент незабавно. Електрическият режим на суперколата позволява скромните 10 км с нулеви вредни емисии.
Двигателят с вътрешно горене е средно разположен. Този силов агрегат е нова версия на познатия ни M838T и е преработен така, че да издържа на много по-сериозни натоварвания. Бензиновият двигател генерира мощност от 737 к.с. (727 bhp) при 7500 об/мин и въртящ момент от 720 Нм при 4000 об/мин. Електромоторът е разработен от McLaren Electronics и разполага с макс. мощност от 179 к.с. (176 bhp) и е специално направен за McLaren P1™. Неговият макс. въртящ момент е 260 Нм, като той значително подобрява реакцията на газта. Комбинацията от данните на двата агрегата дава пиковите 900 Нм при 4000 об/мин.
Електромоторът е монтиран директно към двигателя с вътрешно горене, и цялото задвижване е канализирано към задните колела през 7-степенната трансмисия с два съединителя. По един безподобен начин двата мотора работят заедно, осигурявайки повече от очакваните мощ и въртящ момент.
McLaren P1™ разполага с няколко работни режима, в които участват и двата двигателя, и един само с електрически мотор. Акумулаторът за него тежи едва 96 кг и е монтиран върху карбоновото шаси.
Повече информация за серийния модел очаквайте след старта на салона в Женева в началото на март.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...