Mercedes затваря Maybach.

Main November 28, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5830 views | no comments

Решението за затваряне на луксозната дъщерна марка на Mercedes-Benz дойде след спад в продажбите на моделите 57 и 62 и решението на директора Dieter Zetsche да не се започва разработка на нови модели, които се очакваше да наследят настоящите през 2014 г. , като така ще се съсредоточат повече усилия върху Mercedes.
„Стигнахме до заключение, че е по добре да съкратим загубите си с Maybach, вместо да продължаваме в едно толкова несигурно бъдеще с марка, която не оправдава очакваното ниво на продажби“, твърди вътрешен източник. „По план, празнината, оставена след спирането на моделите 57 и 62, ще се запълни от S-class, който ще се предлага в 3 варианта, включително и най-луксозният S600 Pullman”.
Мерките за избутване на Mercedes по-високо на пазара за този сегмент идват след проучване, според което марката има по-голям потенциал за успех в луксозния сегмент срещу конкуренцията в лицето на Bentley и Rolls-Royce, отколкото Maybach, който се продава добре в Германия, но в световен план не се радва на високо търсене.
Въпреки плановете за закриване на Maybach, и двата съществуващи модела ще се произвеждат до началото на 2013, когато ще бъде представено петото поколение на S-Class.
Марката Maybach беше възкресена от Mercedes през 2002, след провал в сделката за закупуване на Rolls-Royce и Bentley, тогава собственост на Vickers, а по-късно купени от VW, като контролът върху Rolls-Royce беше преотстъпен на BMW.
Оригиналните модели- 57 и 62 са наречени така, заради дължините си- съответно 5735 мм. и 6170 мм. И двата модела са на базата на удължено шаси от третото поколение S-Class, представено през 1991 г.
Предложение за включване на Aston Martin в разработката на бъдещи модели на Maybach беше отхвърлено в началото на 2011 г.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...