Mercedes и BMW с 3-цилиндрови мотори

Main March 30, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2101 views | no comments


В Mercedes идва тотален преход към хибридите. Още следващото поколение на С-класата, което ще се появи в края на 2013-а, ще има гама от двигатели, напълно различна от сегашната, като повечето от версиите на модела ще са хибридни. Причината е най-вече в затегнатите евронорми за изхвърляни вредности. Ако момента малкият модел на трилъчната звезда - Mercedes C 180 има средни емисии от 148-169 г/км, то при бъдещите модели показателят ще падне на 110-120 г/км, а при дизеловите варианти дори до 100 г/км.

Събирането на традиционен ДВГ с електромотор не е единственият способ мерцедесите да станат по-икономични и екологични. Съвсем сериозно е предложението в гамата на прочутата марка, особено при С-класата да се включат трицилиндрови мотори или четирицилиндрови с възможност за изключване от работа на един или два цилиндъра.

Решението за използване на трицилиндровите мотори вече е факт при BMW. Засега е малко съмнително, че те ще навлязат в моделите от 3-а серия, но при Mini и новия компактен модел, който ще се разположи в гамата под "единицата" трите цилиндъра ще са базови. Това, обаче, в никакъв случай не значи, че баварките ще станат по-малко "драйвърски". Трицилиндровите мотори ще получат технологията турбо TwinPower, аналогично изпълнение на това, което се използва при шестцилиндровия двигател на BMW 5 GT.

Знаменитите редови "шестички" на BMW ще останат в производство, но няма да имат толкова ключова роля за пазара на баварките. По прогнози на маркетолозите, новото семейство 3-и и 4-цилиндрови мотори ще заемат най-голям дял в продажбите на баварската компания и към 2015-а реализацията им ще достигне 1,5 милиона броя годишно.

 
Keywords:   bmw, mercedes c 180
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...