Mercedes най-накрая разкри SL63 AMG

Main February 22, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5860 views | no comments

Днес Mercedes най-накрая разкри изцяло новия SL63 AMG на специално събитие заедно с представянето на състезателния болид Mercedes AMG Petronas F1 W03 в Испания. Моделът се появи на бял свят два месеца след световната премиера на SL, която се състоя в Детройт.
SL63 AMG се задвижва от познатия 5,5-литров V8 агрегат с туин-турбосистема, който генерира мощност от 529 к.с. Купето е изградено изцяло от алуминий и магнезий. Общото тегло на модела е със 110 кг по-леко от стоманената каросерия на своя предшественик. Резултатът е ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,3 сек (4,2 сек със силовия AMG пакет). Разходът на гориво е намален с 30% и вече е сведен до 10,1 л/ 100 км. Вредните емисии също са редуцирани, от 328 г/км при предходната версия до 231 г/км за новата.
Външият вид е доста сходен с този на SL, предната част е по-агресивна, има по-големи въздуховоди с дневни LED светлини и радиаторна решетка с изцяло нов дизайн. Страничните прагове са се запазили, а в задната част спортният дифузьор и четирите накрайника загатват за бруталната мощност на возилото.

Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...