Mercedes планира „суперлека” Е-класа

Main November 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5035 views | no comments

Екзотичните автомобилни компании, като Lamborghini и McLaren, използват от години олекотени материали, с които намаляват теглото и увеличат производителността на автомобилите си. Според вътрешна информация Mercedes планира да използва въглеродни влакна в следващото поколение на E-класата, което определено ще направи автомобила по-специален. С използването на въглеродни влакна компанията ще спести на E-класата около 350 кг и ще я превърне в „суперлек Е-клас” с общо тегло от 1300 кг. Ако това бъде осъществено, моделът със сигурност ще стане по-икономичен. Така компанията ще може и да оборудва модела с гориво-ефективни двигатели или хибридни системи, които по никакъв начин няма да се отразят на динамиката.
Използването на карбон ще даде и повече творческа свобода на дизайнерите. „Суперлеката” Е-класа се очаква да дебютира през 2015 г.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...