Mercedes пуска малки купе и SUV за САЩ и нови А- и В-Class за Европа

Main February 1, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 10877 views | no comments

В близките три години Mercedes-Benz ще пусне на пазара в САЩ купе и SUV от новата си компактна гама. Компанията сериозно обмисля и варианти за кабриолет и спортно комби с цел да изкуши по-младите купувачи.
Това е заявил Йахим Шмит, шеф на отдел глобални продажби и маркетинг в немската компания пред Automotive News Europe. Според думите му компанията разработва минимум четири модела на базата на новата фирмена платформа за автомобили с предно предаване, наречена MFA. „Ще въведем следващото й поколение в САЩ”, е споделил той пред изданието.
Купето вероятно ще бъде пуснато на пазара през лятото на 2013 г. Вътрешнофирменото му кодово име е „baby CLS”, тъй като стилът му ще е доста близък до този на едноименното купе. Представителят на категорията SUV ще е пряк конкурент на BMW X1. Неговите продажби ще бъдат факт от лятото на 2014 г.
Mercedes възнамерява да пусне компактните си модели на американския пазар поради променилата се нагласа на купувачите там. Освен това производителят трябва да бъде и в крак с конкурентите си от BMW и Audi. Новата компактна гама ще замени досегашните A- и B-Class, които не се продават в САЩ. В Европа Mercedes ще пусне следващото поколение на B-Сlass до края на годината, а през лятото на 2012 г. ще стори същото и с А-Class.
Немският производител не планира да предлага актуалните им поколения в Щатите, но не изключва и подобна възможност, ако се появи такава необходимост.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...