Mercedes разкри трето поколение Smart Fortwo ED

Main August 16, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 9085 views | no comments

Mercedes разкри третото поколение на Smart Fortwo ED. Силно ревизираният плъг-ин хибрид предлага повече мощност и увеличена автономност. Моделът ще направи световна премиера на автомобилния салон във Франкфурт през септември. Електромоторът, производство на Bosch, е получил 33 к.с. повече и произвежда 73 к.с., за сравнение второто поколение Smart Fortwo генерираше 40 к.с. Въртящият момент също е нараснал с 10 Нм и достига 130 Нм. Това позволява на компактния модел да ускорява от 0 до 60 км/ч за 5 сек, което е с 1,5 сек по-малко от досегашния модел, а спринтът от 0 до 100 км/ч отнема на колата по-малко от 13 сек. Максималната скорост е скочила от 100 км/ч на 120 км/ч.
Новият електрически мотор черпи енергия от нова литиево-йонна батерия с капацитет 17,6 кВч. За разлика от досегашната, която бе производство на Tesla, новата батерия е дело на Mercedes с помощта на немския специалист по алтернативна енергия Evonik.
Благодарение на нея моделът има автономност от 140 км. За оптимално зареждане от стандартен контакт са нужни 8 часа.
Новият Smart Fortwo ED ще се предлага в 30 автомобилни пазари в световен мащаб.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...