Mercedes S63 AMG: 585 „коня“, 900 Нм и 100 кг по-лек

Main July 17, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6700 views | no comments

Mercedes-Benz публикува първите снимки и цялата информация за най-мощния седан в луксозния сегмент - S 63 AMG. С макс. си мощност от 585 к.с. при 5500 об/мин 5,5-литровият V8 битурбомотор е най-силният член на фамилията BlueDIRECT. Пикът на въртящия момент от 900 Нм е постижим при 2250-3750 об/мин. Автомобилът е олекнал с около 100 кг спрямо предшественика си. Нивата на вредните емисии при цялата му мощ са паднали до между 237 и 242 г/км CO2. На всяка конска сила се падат по 3,49 кг общата маса. Ускоряването от място до 100 км/ч става за между 4,0 и 4,4 сек според трите версии (къса база, дълга база и дълга база с 4MATIC), а макс. скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.
Силовият агрегат е съчетан със 7-степенна спортна трансмисия AMG SPEEDSHIFT MCT с три режима на управление – икономичен, спортен и ръчен.
Всички характерни за марката асистенти, повишаващи комфорта и безопасността, са монтирани и в S 63 AMG.
Как автомобилът е „отслабнал“ толкова? Най-мощната S-Класа е “облечена“ от главата до петите в алуминиева премяна. Нишата за резервната гума е изработена от въглеродни влакна, което спестява 4 кг от общата маса на автомобила. След SLS AMG Coupе Black Series, S 63 AMG е вторият модел от тунингованата гама на Mercedes-Benz, при който конвенционалният акумулатор е заместен с литиево-йонна батерия с капацитет от 78 Ah. Това спестява още 20 кг.
Продажбите на S 63 AMG започват от втората половина на септември, скоро след официалния дебют на лимузината на автомобилния салон във Франкфурт.

 
Keywords:   AMG, bluedirect, coup, mercedes benz
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...