Mercedes SL63 AMG Edition IWC - Отново съвместна работа между Mercedes и IWC

Main May 11, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 2020 views | no comments

Mercedes Benz се обединиха с швейцарския производител на часовници IWC, за да създаде лимитираното издание SL63 AMG Edition IWC, ексклузивна версия на спортния роудстър, който ще се продаде само в 200 бройки, като всички те ще бъдат в кашмерено бяло. Освен това автомобилът ще бъде оборудван с новия въглероден пакет на AMG, който включва серия елементи отвътре и отвън.

Иначе в интериора доминира кожа в цвят Tobago Brown, както и контрастиращи въглеродни детайли по централната конзола и по панелите на вратата. Други характерни елементи включват черни постелки с кожени нактове, както и логото IWC отгоре на централната конзола.

Заедно с автомобила клиентите ще получат и лимитирано издание на новия модел часовници на IWC “Grosses Ingenieur”. Новият продукт има стоманено неръждаемо тяло (45.5 мм) и притежава стъкло, под което се крият сапфири и автоматичната система Pellaton.

Иначе механичният пакет остава непроменен, което означава, че мощността си остава 525 к.с., а максималният въртящ момент – 630 Нм. Това гарантира ускорение до 100 км/ч за 4.6 секунди и безпроблемно достигане на електронно контролирана скорост от 300 км/ч.

Mercedes и IWC работят по специални издания от 2004 година насам, когато представиха първия си съвместен модел – CLS55 AMG IWC Engineer. Новата версия SL63 ще бъде готова за предварителни поръчки през третата четвърт на годината, като първите доставки ще започнат през ноември.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...