MINI навлиза в лекотоварния сегмент с лайфстайл концепция

Main February 20, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4920 views | no comments

MINI Clubvan Concept - компактен лайфстайл транспортен автомобил за бизнеса и свободното време
По време на Международното автомобилно изложение в Женева (8-18 март 2012 г.) чрез концепцията Clubvan MINI демонстрира как неподражаемият стил може да бъде удивително практичен, а функционалността – атрактивна. Прототипът, разработен на базата на MINI Clubman и има същите размери. Ванът обаче се отличава от „клубното“ MINI преди всичко по затвореното си товарно пространство зад седалките за водача и пътника до него, както и със закритите за погледите задни странични прозорци. Стилът на концепцията Clubvan би отговорил на високите изисквания и нужди на модни дизайнери, художествени галерии или агенции за организиране и обслужване на събития, както и на фоторепортери и артисти, които във всекидневието си пренасят обемисто оборудване от фотоапарати, стативи и осветление, а в свободното време транспортират екипировка за спорт.
Това не е първият ван на марката. Още през 1960 г., само година след появата на класическото Mini, е въведена модификация, която отговаря на желанието за по-висока вместимост на товарното отделение. Morris Mini Van е с удължено с 10 см междуосие, затворено товарно пространство и двукрила задна врата.
Днес MINI Clubvan Concept разполага с товарно отделение, което се простира от двукрилата задна врата до разположената непосредствено зад двете седалки предпазна решетка. Напълно равният под на товарното отделение използва цялата дълбочина на интериора. Шестте монтирани в него халки дават възможност за сигурно закрепване на предмети с различна дължина, височина и широчина с помощта на ремъци. Освен това закрепената здраво към каросерията предпазна решетка не позволява на предметите в товарното отделение да проникнат при пътниците при внезапно спиране. Страничните стени и подът на товарното отделение са тапицирани с текстилен материал в цвят антрацит. Таванът по цялата дължина на автомобила е в същия цвят.
Двете задни врати са окачени странично и се отварят в противоположна посока. Така наречената Clubdoor от дясната страна пък осигуряват удобен достъп до интериора. Благодарение на нея има възможност да товарене, респективно разтоварване на по-малки предмети и отстрани на автомобила.
За комерсиалната употреба на автомобила се предлага индивидуално оформление на товарното отделение, което позволява сигурно и прегледно съхранение на инструменти и предмети в изработени по мярка чекмеджета и стелажи. 12-волтовите контакти в задната част на товарното отделение осигуряват допълнителна функционалност.
MINI Clubvan Concept е с цвят British Racing Green. Покривът, както и задните колони и корпусите на страничните огледала са лакирани в цвета на каросерията. Задните странични прозорци на MINI Clubvan Concept са с непрозрачни поликарбонатни стъкла, чиято външна повърхност е боядисана също в British Racing Green. Вратите на багажника са със силно тонирани прозорци, които затрудняват видимостта в интериора.
В концепцията непрозрачните странични стъкла са обозначени с логото на британски дизайнер, който изпълнява подобни оформления на автомобили и за своите клиенти.

 
Keywords:   Mini, mini clubman
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...