MINI посвети модел на луксозен лондонски квартал

Main February 3, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2630 views | no comments

MINI предлага на своите фенове още един специален Edition модел - MINI Cabrio Highgate. Името му го свързва с един от най-ексклузивните квартали на британската столица Лондон. Разположеният в северната част на метрополията Highgate се отличава с историческата си архитектура и просторните зелени площи, а в него живеят множество известни личности. На свой ред MINI Cabrio Highgate е богат на специално разработени за характера на автомобила дизайнерски елементи както в екстериора, така и в интериора. Автомобилът излиза на пазара през пролетта на 2012 г. Гамата от двигатели включва вариантите MINI Cooper (90 кВт/122 к.с.), MINI Cooper S (135 кВт/184 к.с.), MINI Cooper D (82 кВт/112 к.с.) и MINI Cooper SD (105 кВт/143 к.с.). Всички двигатели серийно се оборудват с шестстепенна механична скоростна кутия, а като алтернатива се предлага и опционалната шестстепенна автоматична трансмисия. Като индивидуално допълнение към богатото серийно оборудване на MINI Cabrio Highgate се предлага и голямо разнообразие от опции за още по-висок комфорт и радост от шофирането. Специалното издание ще се произвежда ограничен период от време в завода на MINI в Оксфорд.
Ексклузивното излъчване на екстериора на Edition-модела е подчертано от разработените специално за MINI Cabrio Highgate външни цветове, текстилен гюрук и дизайн на колелата. Новият цвят на каросерията Iced Chocolate металик въодушевява с изискания си, дискретен основен тон и специалната пигментация, която при огряване от слънцето разгръща лек син оттенък. Кафевият текстилен гюрук също има лек металически блясък. За още по-впечатляващата визия допринасят и кафяво-черните ленти по предния капак със сиви кантове. По желание Edition-модела може да бъде поръчан още в цветовете Midnight Black-металик и White Silver-металик. Корпусите на страничните огледала винаги са боядисани в цвета на каросерията. 17-инчовите алуминиеви джанти в дизайн Double Cross също са разработени специално за MINI Cabrio Highgate. Те се отличават с висококачествената си алуминиева повърхност, а подреждането и дизайнът на спиците са вдъхновени от структурата на британския флаг Union Jack.
Обозначението на модела „Highgate“ върху рамките на страничните мигачи, лайстните на праговете и страничните бордове на седалките, както и специфичното оформление на цветовете и материалите в интериора подчертават ексклузивния характер на автомобила. Седалките с кожена тапицерия Lounge, както и цветните кожени декоративни елементи Colour Line са в цвят Dark Truffle и са украсени със светли контрастни шевове. Допълнителни акценти се поставят и от светло сините кантове на седалките и контрастните шевове в цвят Dark Truffle по маншоните на скоростния лост респективно селектора на автоматичната трансмисия, както и лоста на ръчната спирачка. Педалите от неръждаема стомана, интериорните лайстни в изпълнение Suntouched Brushed Alloy, интериорът Chrome Line и стелките с кантове в цвят Dark Truffle дооформят стилната атмосфера в MINI Cabrio Highgate.


 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...