MINI Rocketman Concept с нова визия, посветена на Лондон

Main June 15, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2490 views | no comments

Британската марка MINI поздравява участниците в предстоящите от края на юли Олимпийски игри с ново издание на прототипа Rocketman, който за пръв път бе представен на миналогодишното издание на женевското изложение.
Автомобилът ще бъде изложен в павилиона на BMW Group в Олимпийското село.
Концептуалният автомобил е изграден върху Spaceframe-конструкция от карбонов композит, което оптимизира масата, а иновативната концепция на интериора с три пълноценни места осигурява достатъчно място за трети пътник при кратки пътувания. Както отвън, така и отвътре са използвани цветовете на британския национален флаг Union Jack, като винаги доминира тъмносиният цвят, съпроводен от акценти в червено и бяло. Цветът на каросерията е допълнен с видими карбонови компоненти в предната част и в областта на вратите. Полираните до блясък елементи от 18-инчовите алуминиеви джанти на MINI Rocketman Concept са лакирани в бяло с допълнителни акценти в червен металик. Корпусите на страничните огледала, дръжката за отваряне на багажника, както и рамките около радиаторната решетка и фаровете са покрити с бял матов порцеланов лак.
Радиаторната решетка е със структура, съставена от MINI емблеми. Червена лента подчертава типичната за марката диагонална връзка между калника и вратата на нивото на предната колона, която при концептуалния автомобил е особено мощна и носи шарнирите на вратите.
Разделеният на две отвор на багажника е съставен от повдигащ се нагоре елемент и втори сегмент, който излиза от задната част като чекмедже и е лакиран в синьо дори и отвътре. Задните светлини с формата на трапецовидни гривни работят с прожекторна технология.
Концептуалният прототип е с изцяло остъклен покрив, чиито осветени подпори изобразяват мотив от британския национален флаг Union Jack.
Интериорът също е ориентиран към Union Jack, цветовата концепция е продължена последователно и стилно. Тапицериите на вратите и на страничните панели отзад са покрити с тъмносиня кожа набук. Ефектен контраст осигуряват и типичните за MINI елипсовидни дръжки на тапицираните в бяла кожа врати. Най-впечатляващият елемент на арматурното табло е оградената с червен пръстен повърхност на кокпита с триизмерен ефект.
При тапицериите на седалките синята кожа набук е комбинирана с новаторски текстилни влакна. Предпазните колани също са тъмносини.
Британският дух се вижда и в доста интересни аксесоари. Поставката на средната конзола между водача и пътника до него символизира баскетболно игрище с миниатюрни фигури на играчите. Гнездото на ключа е модел на ракета с цветовете на британския национален флаг.
Оборудването в интериора е допълнено от раница, фиксирана зад седалката на пътника до водача.



За повече информация изтеглете прикачените файлове





 
Keywords:   bmw, bmw group, Mini, spaceframe
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...