MINI United 2012 г. събра 30 000 MINI ентусиасти

Main May 17, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 6175 views | no comments

От 11 до 13 май 2012 г. истинските фенове на MINI не биха могли да бъдат другаде, освен в Льо Кастеле, Франция за четвъртия глобален фестивал MINI United 2012 г.
Събитието привлече почитатели от цял свят и верни MINI ентусиасти от почти 50 държави с уникална комбинация от музика на живо и автомобилни изпълнения на пистата “Пол Рикар“, оказала се идеално място за състезанията от сериите MINI Trophy и MINI Rushour. Легендарната автомобилна марка се прояви в целия си блясък, с програма, която включваше демонстрация на каскади, тестове на най-новите модели от MINI семейството, taxi-ride с GP автомобили и състезания със собствени автомобили MINI.
Специален акцент по време на уикенда бе ексклузивното предварително представяне на MINI John Cooper Works GP. Най-спортното MINI, конструирано някога ще бъде въведено в продажба по-късно през тази година в ограничена серия от 2000 автомобила. Скоро приключва програмата от тестове в подготовката на серийното производство, която включва най-бърза обиколка на Северната дъга на „Нюрбургринг“ – с впечатляващи резултати. MINI John Cooper Works GP постига 8 мин. и 23 сек. за една обиколка на някогашното състезателно трасе от веригата „Гранд При“. С това постижение новият модел с голяма преднина оставя зад себе си много спортни автомобили от по-висок ценови клас – като подобрява с почти 19 сек. постижението на предшественика си MINI Cooper S с John Cooper Works GP kit.
В програмата на фестивала бяха включени някои от най-популярните световни звезди. В петък рок легендата Иги Поп накара сцената да вибрира под звуците на групата си „Iggy and the Stooges“, преди парижкият DJ Мартин Солвейг да превърне събраното множество в танцуваща маса със заразителния си репертоар от клубна музика. В събота последва програма, включваща ударния пънк-поп на номинирания за „Грами“ дует „The Ting Tings“. Изключителната серия на Gossip пък припомни защо вокалът на групата и модна икона Бет Дито e провъзгласена за най-страхотната жена на планетата.
В Льо Кастеле бe поставен и нов рекорд по посещаемост - броят на феновете от цял свят, посетили предишното събиране MINI United в Силвърстоун, Великобритания (25 000 души), тази година отново бе надминат. 30 000 фенове превзеха пистата „Пол Рикар“ в трите дни на фестивала. Мнозинството от тях се появиха със собствените си MINI автомобили, а някои дори бяха изминали 6490 км от Русия до Франция. На място те се срещнаха със съмишленици от САЩ, Япония и Канада, също дошли специално за събитието.
Особено ценна за собствениците на марката бе възможността да закупят оригинални аксесоари и резервни части на преференциални цени, както и да получат съвети за индивидуализиране, ремонт и поддръжка от специалистите на MINI.



Видео

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...