"Monster" Таджима би рекорда, Duster е трети! +видео

Main June 27, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5025 views | no comments

"Чудовището" отново покори планината. Световно известният връх в Колорадо за пореден път се покори на Нобухиро "Monster" Таджима и неговото още по-чудoвище Monster Sport Suzuki SX4 Hill Climb Special. И не как да е, а с нов рекорд на трасето, който е вече под бариерата от 10 минути. Това е по-добро от предишния рекорд на японеца от 2007-а с цели 10 секунди и сега постижението за покоряване на дългото 19,99 км трасе към Pike’s Peak е 9:51.278.



Не толкова слънчев беше денят за отбора с най-мощен автомобил Dallenbach. Те показаха сериозни времена в тренировките, но скъсана от 1300-е "коня" полуоска на колата му спря устрема на Пол Даленбах само на миля от старта на състезанието.

Разочарование показа на финала и Рис Милен, който получи повреда в спирачките на неговия Hyundai RMR на четири мили от финала. Неговото време - 10:09.30 остана второ, а пилотът сподели, че е загубил по две секунди в последните няколко завоя.



Дебютантът Dacia завърши с прекрасното за румънската марка трето време в топ-класа unlimted. Зад волана с френския пилот Жан-Филип Дейро, автомобилът с двигател от Nissan GT-R, пресече финала с впечатляващото време от 10:17.707.

Завърналият се след десет години отсъствие Род Милен, постави нов рекорд в класа на автомобили със задвижване на едната ос Time Attack. Той кара колата на сина си Рис - Formula Drift Hyundai Genesis Coupe и отбеляза време от 11:04.912. Неговият приятел и конкурент Джеф Цварт завърши втори на три секунди от Милен-старши с колата си Porsche 911 GT2 RS. След състезанието Род Милен заяви, че това определено ще е последното му състезание на Pikes Peak.

В дивизията 4WD Time Attack, повреда в Subaru Impreza WRX STI на фаворита Стефан Вердие и спуканата задна гума на Mitsubishi Lancer Evolution, управляван от Дейвид Керн, подариха победата на една от петте жени пилотки в състезанието - тексаската Бриан Корн, която стана и първата жена-победител в дивизия след победата на Мишел Мутон през 1984.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...