Nissan планира да продаде 1,5 милиона електромобила до 2016 г

Main November 29, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 5450 views | no comments

Като очерта бъдещите си "зелени" планове, Nissan потвърди, че автомобили с горивни клетки ще се присъединят към настоящата моделна гама от 2015 г. Те ще бъдат захранвани от 85-киловатова клетка - най-мощната, произведена досега и 2,5 пъти по-малка от предишната разработка на Nissan.
Миналата година японският гигант пусна на пазара изцяло електрическия Nissan Leaf и до момента от него са продадени над 17 000 бройки. Въпреки нулевите вредни емисии, от Nissan признават, че процесът на получаване на електричество е далеч от екологичен и призовават за по-широко използване на възобновяеми енергийни източници за захранване на електрическите автомобили. В същото време компанията подпомага развитието на по-широка инфраструктура за електромобили и разработва безжична зарядна система за Leaf.
Разширената моделна гама от електрически возила ще включва по-луксозна версия на Leaf, носещ логото на Infiniti, ван с нулеви нива на вредни емисии, а вероятно и по-спортен модел.
Освен електрически автомобили и такива с горивни клетки, Nissan засилва и разработките на хибридни модели. От фирмата разкриха нова хибридна система за автомобили с предно разположен двигател и предно предаване, която включва 2,5-литров 4-цилиндров двигател с турбокомпресор, електромотор и комплект литиево-йонни батерии.
Следващата година, в Северна Америка ще бъдат пуснати новите CVT скоростни кутии за бензинови модели с двигатели от 2,0 до 3,5 л., за които се твърди, че намаляват разхода на гориво с 10 % и подобряват задвижването. По-малката CVT трансмисия, предназначена за двигатели с обем от 1,2 до 1,8 л. вече беше представена с излизането на новия Nissan Micra.
От 2013 г. Nissan ще намали теглото на всички бъдещи модели- тогава ще започне да използва в производството стомана с висока якост. От компанията твърдят, че новият материал ще доведе до понижаване теглото на автомобилите с 15 кг, повишаване на здравината и намаляване на вибрациите.

 
Keywords:   nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...