Nissan помага на най-силния мъж в света за запише нов световен рекорд за Гинес

Main December 4, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8035 views | no comments

Зидрунас Савицкас, най-силният мъж в света, записа нов световен рекорд за Книгата на рекордите Гинес в категорията „Най-много издърпани от един човек автомобили“. Савицкас изтегли 12 нови автомобила Nissan Note, чиято обща маса е 12 941 кг.
Савицкас, петкратен шампион в „Най-силният мъж в света“, смятан от мнозина за най-великия за всички времена в сериите, имаше на разположение само един опит, за да запише новия световен рекорд. Носещ специално подготвени за целта ремъци и въжета, с които бяха вързани 12-те автомобила Nissan Note, той изтегли автомобилите на разстояние пет метра, като направи това за зашеметяващите 32,9 секунди.
Независимо от 45-те литра повече товарно място, напълно новият Nissan Note е 21 кг по-лек от предшественика си. За информация Савицкас тежи зашеметяващите 170 кг! Nissan Note има и достатъчно пространство в областта на краката, като в него да може да седне човек, висок 1,91 метра.
Записан в Друскининкаи, Литва, този световен рекорд отбеляза края на тестовия лагер за латвийския конкурс „Автомобил на годината“. Зрителите дойдоха от цялата страна, за да видят националния герой Савицкас в успешния му опит за световен рекорд.
Савицкас получи официален сертификат от „Гинес“, връчен му от Джак Брокбанк, с което официално се потвърди това голямо постижение на силния мъж.
Голямата публика стана свидетел не само на рекордния опит, но получи възможността да се полюбува на напълно новия Nissan Note. Лансиран по-рано тази година и произвеждан в завода на Nissan в Съндерланд, Великобритания, новият Note поставя нови стандарти с новаторски за сектора технологии, практичност, дизайн и съотношение цена-качество. Проектиран да отговори на уникалните изисквания на европейския пазар, новият Pure Drive 1,2-литров турбо двигател с 98 к.с. на Note, куплиран с 5-степенна механична предавателна кутия, дава на водачите подобрени CO2 eмисии (99 г/км), повишен въртящ момент и отлична икономичност, но дори този двигател с принудително пълнене не бе в категорията на най-силния мъж на планетата в това предизвикателство!
След приключването на рекордния опит Савицкас коментира: "Винаги е прекрасно да запиша нов рекорд, сега имам планове да изтегля 20 Nissan Note. Очевидно едно голямо благодаря към Nissan за това, че ми помогнаха да запиша рекорда".
Опитът за световен рекорд е втори през тази година, в който Nissan влиза в рекордните анали; през август Nissan помогна на Electric Vehicle Union и на Norwegian EV Assocation да запишат рекорд за Гинес, когато 260

 
Keywords:   nissan
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...