Nissan ще вложи $37 милиона за защита на заводите си от земетресения

Main May 19, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 9360 views | no comments

Nissan ще похарчи три милиарда йени (37 милиона долара) за укрепване фундамента на японския си завод в град Иваки (префектура Фукушима), пострадал по време на земетресението в март тази година. Това беше съобщено от президента на компанията Карлос Гон.

По-нататък ще бъдат укрепени фундаментите и на другите японски заводи - в градовете Точиги и Йокохама. По думите на Гон, финансовите вложения ще позволят да се намалят разрушенията в заводите и да се избегнат нови човешки жертви.

Земетресението с магнитуд от девета степен стана в Япония на 11 март и предизвика разрушително цунами по северо-източното крайбрежие на страната. Природната катастрофа застави компаниите Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi, Suzuki, както и около 500 производители на автокомплектации да спрат местните си заводи.

В момента практически всички японски предприятия са възстановили работа, но засега са постигнали между 30-50 процента от предишния си капацитет. Така е и в завода на Nissan в Иваки, който според прогнозите на марката ще възвърне пълния си капацитет към октомври тази година.

 
Keywords:   honda, mitsubishi, nissan, suzuki, toyota
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...