OMV открива в Триполи център за младежи с психически травми

Main May 9, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7245 views | no comments

Вчера се състоя официалното откриване на Libya Youth Center за психосоциална рехабилитация за деца и младежи в Триполи, Либия. Инициативата е на OMV, като целта е да се предложи по-добро бъдеще на младите хора, пострадали от военните действия и последствията от тях. Специалистите ще им помагат да превъзмогнат преживяванията.
За да се внедри центърът, OMV работи с Hilfswerk Austria International, организация за помощ с многогодишен опит и обширни познания в сферата на развиване на такъв вид сътрудничество. Споразумението за сътрудничество е подписано през октомври 2011 г. за период от две години и с общ бюджет от 2,1 млн. евро По време на фазата на планиране и внедряване на проекта OMV и Hilfswerk Austria International работят в тясно сътрудничество с National Transitional Council и местните акционери, като след 24 месеца, центърът ще бъде прехвърлен на либийските власти, които ще продължат да развиват дейността му.
Международни и либийски експерти работят в центъра и осигуряват възможно най-добрата подкрепа и терапия за посетителите му. Освен това центърът предлага психотерапевтични консултации, занимания на открито, както и образователни програми (езикови курсове, курсове по компютърна грамотност и т.н.). Особено внимание се отделя за включването на родителите и семействата на децата. Пътуващи екипи провеждат образователна дейност в училища, болници и местни общински центрове, за да помогнат на нуждаещите се да превъзмогнат своите страхове. Чрез сътрудничеството с училища и държавни институции се успява да се осигури допълнителна подкрепа и извън центъра.
Тъй като в Триполи има само няколко подобни учреждения, нуждата от психосоциална помощ е особено силна. 260 деца и младежи в момента получават консултации и подкрепа, а за да се увеличи техният брой, местни доброволци, които са активни в социалния сектор, ще бъдат специално обучени. Целта е през следващите две години подкрепа да получат около 1200 деца и младежи.
Според официални данни жестоките сблъсъци в Либия са отнели живота на 30 000 души, а десетки хиляди са били ранени. Около 17 000 деца и младежи в Триполи и Бенгази са със сериозни психически травми.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...