Opel готви завода в Айзенах за производството на Adam

Main August 6, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 9700 views | no comments

Заводът на Opel AG в немския град Айзенах, родното място на Бах, в момента гъмжи от специалисти по организация на производството, подготвящи старта на новия модел Adam.
Независимо дали става дума за цветове на лаковото покритие, нива на вътрешно обзавеждане или детайли от интериора – никога преди автомобил от този пазарен сегмент не е бил в състояние да предложи подобно изобилие от възможности за индивидуално оформление. “Клиентите ще бъдат изненадани от невероятната свобода по отношение на индивидуалното оформление, която нашият модерен градски модел ще предложи при появата си в официалните представителства на марката в началото на следващата година“, споделя със задоволство директорът на завода Щефан Фесер.
Заедно със своя екип от 1600 работници и служители Фесер работи усърдно вече повече от година върху педантичното изпълнение на плана за качване на новия модел на поточните линии. Целият този процес протича паралелно с производството на Corsa. Opel инвестира 190 млн. евро за подготовка на завода за пускането на модела Adam, включително и в изграждането на нови сгради и свръхмодерни производствени мощности.
По време на официалната заводска ваканция, която започва през тази седмица, специалистите по организация на производството ще използват затишието в производствения процес, за да нанесат последните щрихи от промените, необходими за старта на модела, който ще бъде произвеждан на същата поточна линияq както и Corsa. Първите тестови образци вече са сглобени, а изпитателните прототипи с тяхното характерно маскировъчно оцветяване на черни и бели квадрати вече са забелязани в Айзенах и околностите през последните няколко седмици, предизвиквайки истинско въодушевление сред очевидците на тяхната поява.
Компанията е подсигурила нова производствена сграда, нов бояджийски робот и заваръчни съоръжения. Директният достъп до железопътна линия осигурява възможност за незабавна доставка на произведената продукция. Освен това производствената сграда има седем на брой рампи за камиони в задната си част и една рампа в страничната част. Новият монтажен център е свързан с центъра за производство и монтаж на каросерии, както и с поточната линия за заключителен монтаж на автомобилите. По този начин се гарантира, че отделните компоненти ще достигат точно и навреме до съответните монтажни постове по продължение на поточната линия.
Поръчките на Opel Adam започват след официалната премиера на модела в рамките на автомобилното изложение в Париж (29 септември – 14 октомври 2012 година). Първите автомобили ще постъпят в представителствата на марката през януари 2013 година.


 
Keywords:   corsa opel, opel, opel ag
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...