Opel пуска компактен BEV

Main May 3, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 7190 views | no comments

От 2009 г. насам Opel работи върху компактен електрически модел, наречен BEV (Battery Electric Vehicle). Автомобилът трябва да бъде готов още през октомври тази година. Заложената в него концепция предвижда по-малко място за батериите, които ще са с технологии от бъдещето. Електрическото задвижване ще идва само от тях и това е разумно решение за компактните градски автомобили. 80% от всекидневното шофиране в градовете е под 50 км.
Освен това компанията е разработила и електрически Opel Ampera, който е от вида E-REV (Extended-Range Electric Vehicle), който ще изминава между 40-80 км на батерии, и над 500 км в другия режим.
Другата версия на Ampera е т.нар. FCEV (Fully Capable Electric Vehicle), при който батерията не е по-голяма от необходимото, така че да се запази достатъчно удобно пространство за четирима и обемист багажник.
И трите вида електрически модели ще излязат на пазара още в края на тази година.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...