Opel Ampera: Заредена за Женева

Main February 26, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 895 views | no comments

Първият прототип на Ampera днес бе зареден с електричество за първи път от инсталираната наскоро станция в централата на Opel.

Електромобилът с удължен автономен пробег Ampera ще използва енергията от литиево-йонната акумулираща батерия с капацитет 16 кВтч, за да направи първото си пътуване от 600 километра от Рюселсхайм, Германия, до автомобилното изложение в Женева, Швейцария, без никакви емисии на CO2.

Зад волана на автомобила ще бъде директорът на отдела за внедряване на електрическите автомобили на Opel/Vauxhall Герардо Корсини. “Наистина с нетърпение очаквам да измина първите мили с първия ни прототип на Ampera по време на този „девствен” тест по обществените пътища, сподели Корсини. - С моментален електрически въртящ момент 370 Нм под десния ми крак, пътуването ми до Женева обещава да бъде много интересно и в почти пълна тишина."

След като бъдат изминати около 60 километра и батерията се изтощи, двигателят с вътрешно горене на борда на Ampera ще започне да произвежда необходимата енергия за останалата част от пътуването.

Електромобилът ще трябва да открие станция с възможност за зареждане с електричество, където ще престои няколко часа за зареждане на батерията, преди да продължи пътуването си. При всички случаи Ampera ще може да се движи без вредни емисии и без ограниченията, които конвенционалните електромобили имат. Тя може да измине без прекъсване над 500 километра, преди отново да бъде включена за зареждане в домакинската електрическа мрежа или заредена с бензиново гориво.

Дългото пътуване на прототипа от Рюселсхайм до Женева ще покаже, че четириместната Ampera с четири врати може да бъде основен автомобил в едно семейство, готов да отиде навсякъде и по всяко време. Серийното производство на Opel/Vauxhall Ampera е планирано да стартира в края на 2011 година.

Блогърите на Opel ще придружат Ampera по време на първия й дълъг тест в реални пътни условия. Тестът ще започне в 9,30 сутринта в неделя, 28 февруари, а в блога ще бъдат публикувани периодично данни за пътуването до Женева, които ще се обновяват до 3 март – деня преди официалното откриване на автомобилното изложение.

Адресите на блога са:

www.opel.posterous.com

twitter.com/opelblogs

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...