Opel - Fiat и Magna изостават с плановете си

Main May 30, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1097 views | no comments

Бъдещето на европейското поделение на General Motors – Opel – скоро ще стане много по-ясно, като бъдещият купувач на марката се очаква да бъде оповестен следващата седмица. Досега един от водещите кандидати за марката бе Fiat, но в последствие стана ясно, че италианската компания се е оттеглила от преговорите поради „екстравагентни рискове”, които може да се появят в следствие на сделката. В същото време опонентите им в битката за Opel – Magna International – също изразиха известни резерви по отношение на процеса на наддаване.

Fiat пропуснаха преговорите в Германия , където трябваше да заседава заедно с GM и представители на местното правителство. Италианският производител обаче е казал, че не му е гарантиран пълен достъп до финансовите резултати на Opel, в резултат на което Fiat смятат, че не могат да направят адекватно бизнес предложение за сливане.

Пред Automotive News изпълнителният директор на Fiat, Серджо Маркионе, каза, че компанията би била изложена на „ненужни и неоправдани рискове”, ако се изисква от нея да финансира Opel, така че германците да излязат от кризата. Въпреки това Маркионе подчерта, че все още е заинтересован от Opel.

Крайният срок на немското правителство за Fiat и Magna да представят предварително споразумение за Opel свършва в петък. Ако не може да бъде намерено решение, то все още остава възможността за обявяване на несъстоятелност.

Междувременно в САЩ изпълнителният директор на Chrysler, Боб Нардели, разкри, че алиансът на Fiat с неговата компания може да бъде потвърден и завършен до края на петък. Споразумението все още изчаква съответните власти в Ню Йорк да позволят продажбата на по-голямата част от активи, принадлежащи на Chrysler, на Fiat, американското и канадското правителство, както и Съюза на автомобилните работници UAW.

От друга страна, ако Fiat открият нещо нередно в сделката с Chrysler, то те ще имат правото да се оттеглят своевременно до 15 юни.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...