Opel Insignia - Страхотно шоу

Main July 22, 2008 | RS-Auto.bg A- A+ 1062 views | no comments

Страхотно събитие бе направено в Лондон по случай представянето на нов модел, слагащ началото на нова ера. Става дума за Insignia на Opel и за нова ера в компанията.

В какво се състоеше събитието –в събота падна едно цилиндрично тяло близо до Tower Bridge, като то изумително много напомняше на летяща чиния. След това работниците издигнаха падналото в събота тяло с диаметър 4.7 метра, когато масивен обект се спусна от 45 метра за шест секунди и беше уловен в последния момент, разкривайки един цял автомобил. Пределно ясно е, че става дума за новия Opel Insignia.

Повече от 300 поканени гости наблюдаваха спускането на новия автомобил от цилиндричното тяло, докато то остана да виси във въздуха.Идеята бе те да видят как един необикновен автомобил получава своята необикновена премиера. И за да бъде всичко достатъчно стилно, за завършване на програмата са поканени и Бонд – женската класическа музикална група.

Дебютът на Insignia ще бъде по време на британското международно автомобилно изложение, където Opel ще обяви техническите данни и цените на модела за Германия. Наследникът на VectraЩе се предлага със серия дизелови и бензинови двигатели, започвайки с базов 1.6-литров турбо агрегат и се завърши с 2.8-литров V6 бензинов двигател с мощност от 250 к.с. Иначе други опции ще са 2-литров бензинов турбо агрегат, както и 1.9-литров турбодизел с мощност от 120 к.с., както и 2.9-литров V6 дизел със 150 кончета на разположение.Всички те отговарят на емисионен клас Euro 5 и се съчетават с шестстепенни механични и автоматични предавателни кутии.


В събота, 3.2-тонно цилиндричен неидентифициран летящ обект “се сблъсква” със земята. В неделя, 62-метров кран издига обекта от масивния му кратер в Potters Fields, привличайки любопитството на хората. Понеделник, автомобилът драматично пада на земята от 45 метра височина. Целта на организаторите е била да осигурят безопасното му приземяване. По този начин от компанията показват един нов имидж – отделяне на необходимото внимание на прецизността, на детайлите, на вниманието.

Използвайки най-последните налични технологии, екип от 60 човека работи повече от общо 7 200 часа, за да планира, настрои, репетира и осъществи номера. Те работиха непрекъснато в продължение на 96 часа на място в Potters Fields, за да направят успешно високоскоростното падане на автомобила, осигурявайки на колата прилична скорост от 7.6 метра на секунда. Машината, която направи възможна тази случка, изисква около 3 километра кабели и се състои от 152 метра маркучи и над 120 въздушни съединения. Тринадесет компютърно управлявани пневматични спирачки контролират движението и спирането на повече от 2.7 тона при рисковано висока скорост.

Видео от представянето можете да видите тук:
http://youtube.com/watch?v=A0lWojuaVTc

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...