Opel/Vauxhall Ampera е пилотен автомобил на състезанията по триатлон ITU World Triathlon Series

Main July 12, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7955 views | no comments

Opel/Vauxhall Ampera е официален пилотен автомобил на трите финални етапа на световните серии по триатлон ITU World Triathlon Series 2013 в Европа. Opel/Vauxhall е официален автомобилен доставчик и един от ключовите спонсори на състезанията в Хамбург (20-21 юли) и Стокхолм (24-25 август), както и на впечатляващия Финал в Лондон (11-15 септември).
Opel/Vauxhall Ampera води колоната – тихо и без да отделя каквито и да било емисии – на бегачите и велосипедистите и на трите събития. Като най-продаван електрически автомобил в Европа през 2012 година, тя играе ролята и на екологичен комфортен обслужващ автомобил за ВИП гости.
“Триатлонът е бързо развиваща се олимпийска дисциплина с нарастваща популярност сред любителите на спорта. Той изисква сериозни амбиции, абсолютна перфектност и огромна многостранност от страна на спортистите – качества, които нашата Ampera идеално съчетава, отбелязва изпълнителният директор на Opel и бегач на маратонски разстояния Карл-Томас Нойман. - Така че за нас е чест да станем изключителен доставчик на ITU World Triathlon Series в Европа с нашия електрически автомобил с нулеви емисии."
С напълно заредена батерия, Ampera може да измине между 40 и 80 километра при чисто електрическо задвижване и нулеви емисии, преди интелигентната система с удължител на пробега под формата на двигател с вътрешно горене и генератор да се включи и да позволи изминаване на до 500 км без необходимост от зареждане на бензиностанция. Просторният автомобил предлага пространство за четири човека и техния багаж или спортно оборудване.
Президентът на ITU и член на IOC Марисол Косадо отбелязва: „Opel/Vauxhall Ampera осигурява мощност и издръжливост в един формат на устойчива мобилност, който е в пълно съответствие с ключовите цели и ценности на триатлона и съответно на Международния съюз по триатлон. Ние сме щастливи да бъдем партньори с хора, които споделят тези наши идеи."
Състезанията по триатлон привличат атлети и зрители от няколко континента
Като цяло над 22,000 участници от всички континенти се очаква да вземат участие в трите финални събития на сериите от тази „висша лига” по триатлон. В допълнение се смята, че около 800 000 зрители ще поддържат както аматьорите, така и най-добрите в света състезатели по триатлон по време на събитията. В Хамбург, Стокхолм и Лондон елитните атлети ще се борят за всяка точка, за да определят Световната шампионската титла за 2013 година. Сериите по триатлон на ITU вече включват събития в Нова Зеландия, САЩ, Япония, Испания, а напоследък и Кицбюел, Австрия. Тези триатлонски серии на няколко континента са важно събитие, с широко отразяване и са излъчвани от телевизиите в 160 страни.

 
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...