Pagani Huayra: Луд на шарено се радва

Main January 26, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3532 views | no comments

През последните седмици бяхме подложени на поредното "на-час-по-лъжичка онлайн представяне на нов модел, което си/Ви спестихме. Вчера, официално или не, станахме свидетили на виртуалното "раждане на новия суперспортен автомобил на Pagani Automobili. И тук идва адекватният въпрос- Струваха ли си усилията, които са положили от компанията?

Лично според мен (@lseliktar), новото Pagani Huayra, кръстено на бога на ветровете Huayra Tata, е един от най- недомислените, да не казвам грозни, суперспортни автомобили, които някога са се появявали на бял свят. "Муцуната на модела наподобява рибешка уста, която идеално се съчетава с "елегантните външни огледала, които са с форма на ... нещо. Лист, може би... Присъствието на тези елементи на върха на иначе изваяните предни калници е толкова асиметрично и не-на-място, че едва ли има повече накъде.

Не по-малко "интересна, но и доста по-смислена, е задната част на Pagani Huayra, където откриваме композиция от шест LED светлинни блока, четири внушителни накрайника на изпускателната система и разкриваща част от двигателя решетка.

Интериорът на Pagani Huayra идва с "на килограм естествена кожа, хром и карбон, и мултимедийна система с чувствителен на допир дисплей.

Суперспротният автомобил тежи 1350 килограма и е с основни габарити дължина 4605 мм, ширина 2036 мм и височина от само 1169 мм. Междуосието на колата е 2795 мм.

За задвижването на Huayra се грижи V12 Bi-Turbo M158 двигател на Mercedes-AMG, който обещава максимална мощност от над 700 конски сили и максимален въртящ момент от 1000 Нм. Предавателната кутия е седемстепенна роботизирана.

Искаме си Zonda-та обратно!

 
Keywords:   pagani automobili, Tata
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...