Pagani Zonda си има „мокър” адаш

Main July 22, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6840 views | no comments

Имена като Гран Торнадо, Гран Мистрал, Зефирос и др., неизменно са свързани с вятъра. В случая обаче ви изброяваме гамата на скандинавските лодки Windy.
През 2011 г. Windy Boats пусна 31-футовия модел Zonda, наистина бърза лодка за уикенда с дълбоко V-образен корпус. „Наистина смятам, че това е една от най-красивите лодки, които Ханс Йорген Йонсен някога е проектирал за нас", коментира Кнут Хайберг-Андерсен, глава на компанията. „Zonda е нископрофилна лодка за уикенда, без твърд покрив, без арка за радар, разполага само с великолепен корпус и много конски сили. Тя е гладка, функционална и секси", смята той. Ние също споделяме неговото мнение. Още повече, че се опияняваме от великолепната аналогия с ексклузивните автомобили Pagani Zonda, чиято цена е над 1 млн. евро.
Лодката, носеща име на аржентински вятър, подобно на своя автомобилен адаш, е с изключително дълбок сигурен кокпит и спортна позиция на щурвала. Цялостният й дизайн е ориентиран към нуждите на нощуваща двойка. Така че в носа е организирана една малка каюта, изцяло заета от голямо двойно легло, прилична душ-кабина и скромна кухничка.
Кокпитът е обзаведен с канапе на сгъваема стоманена рама, проектирана така че то да бъде прибрано възможно най-лесно. 24-градусовият дълбоко V-образен корпус може да бъде обзаведен с единична или двойни кърмови двигатели Volvo със Z-колони и с максимална мощност до 440 к.с.
Докато коментира избора на името на лодката, Хайберг Андерсен казва: „Както и всичките ни останали яхти, и тази носи името на определен вятър - топлите и сухи зонди духат между Андите и Аржентина. Не е изненадващо ако тя навява на притежателя си мисълта за някои редки и желани спортни автомобили".

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...