Peugeot на Автомобилен салон Варна 2007

Main August 21, 2007 | Auto-Press.net A- A+ 1788 views | no comments

PEUGEOT е представено на Автомобилен салон Варна 2007 от фирма Финском ООД, търговски представител на София Франс Ауто АД за Варна и региона. Финском ООД участва с вътрешен щанд в зала Младост, разположен на площ от 119 кв.м.
За първи път в България PEUGEOT разкрива най-новия 4х4 модел - 4007. За варненската публика са премиерни и моделите Peugeot 207 СС (купе-кабриолет) и Peugeot 207 SW.
Своеобразна премиера на автомобилно изложение в България е и Peugeot Expert Tepee, пътнически вариант 8-9 места.
Двуколесните са представени от най-новите скутери Peugeot V-Clic и Peugeot Satelis.
Експонати
Peugeot 4007 – ПРЕДПРЕМИЕРА ЗА БЪЛГАРИЯ
Експонат: PEUGEOT 4007 Pack Premium 2.2HDI/156 FAP
Само месец след лансирането му на пазара във Франция, Peugeot 4007 пристигна в България. Моделът е изложен предпремиерно на Автосалон Варна 2007. 4007 е нова концепция, чиято цел е да разшири класическата гама Peugeot. С 4007, Рeugeot прави премиера в сегмента 4х4 SUV (Sport Utility Vehicle). Той е съзаден от групата PSA в сътрудничество с Mitsubishi Motors Corporation, който изработи самоносещата стоманена конструкция. Този тип конструкция вече се е доказала по отношение на сигурността и ефикасността по пресечен терен и се използва от по-голямата част от съвременните SUV.
Външният вид на 4007 не оставя никакво съмнение за произхода на модела. Налице са типичните за Марката котешки" черти и изискани линии. Дизайнерите на Peugeot са обърнали особено внимание на интериора, за да бъде в унисон с външния вид – динамичен и функционален. Автомобилът може да превозва до 7 души Пътниците разполагат с много места, където да поставят вещите си.
4007 е с дизелов двигател HDI, последно поколение, с обем 2,2л и мощност 115 kW (156 к.с.) при 4000 об/мин. Той е оборудван с FAP (филтър за твърди частици). Ходовата част е последно поколение и също е адаптирана за използване по всякакъв тип пътища. Окачването на четирите колела е независимо.
4007 разполага с пълноприводна трансмисия по желание". Чрез лост, намиращ се между двете седалки, водачът може да избере между три режима на трансмисията: две задвижващи колела 2WD, 4 задвижващи колела 4WD, 4 задвижващи колела (Lock).
Peugeot 207 CC
Експонат: 207 CC2 1.6 HDI/110 FAP
207 СС се превърна в истински бестселър на лятото. Автомобилът предлага удоволствие както в конфигурация купе, така и в конфигурация кабриолет. Автоматично сгъваемият покрив се отваря или затваря за около 25 сек. 207 СС притежава много богато серийно оборудване.
Изразителният стил на спортната предна част се подчертава от специфичната извивка на предното стъкло. Профилът на купето се характеризира с изчистени и динамични линии. В задната част прави впечатление аеродинамичната линия на багажника и металният декор, който обгражда цялото купе и създава впечатление за компактност. Линията на задното стъкло преминава върху капака и създава визуална представа за едно цяло. В конфигурация кабриолет, автомобилът като че ли се слива с околната среда, като от него се подават" единствено хромираните защитни рамки. Интериорът е решен в елегантна интегрална кожа, еднаква за арматурното табло и седалките. Това е едно изключително предложение, което подсилва спортно-луксозния вид на 207 СС, нетипичен за автомобил от този сегмент.
207 СС предлага на своите пътници възможно най-високото ниво на пасивна безопасност. Автомобилът е оборудван с пет въздушни възглавници, три от които специфични за силуета и за мястото на водача. В конфигурация кабриолет, пътниците са защитени от специална система, която ги предпазва в случай на преобръщане на автомобила. Тя се състои от активни рамки и усилващи тръбни елементи в страничните панели. Двете малки хромирани рамки се намират зад облегалките на задните седалки. Те придават динамика и стил на 207 СС и едновременно с това играят роля на бодигардове. На тестовете, проведени от Euro NCAP, 207 CC получи максималния брой oт 5 звезди за защита на пътниците в купето при челен и страничен удар.
207 СС се предлага с оптимална гама двигатели за сегмента. Тя включва два нови бензинови двигателя, резултат от сътрудничеството между PSA и BMW Group и един дизелов двигател, оборудван с филтър за твърди частици:
1.6 л 16V 88 kW (120 к.с.)
1.6 л 16V THP 110 kW (150 к.с.)
1.6 л 16V HDI FAP 80 kW (110 к.с.)
Peugeot 207 SW
Експонат: 207 SW sport 1.6 Hdi/90 к.с.
Гамата 207 вече се сдоби със силует СС, а сега и с вариант с изключителна индивидуалност: 207 SW. Това е един голям (в пряк и преносен смисъл) авантюрист" с модерен и динамичен стил.
207 SW съчетава успешно експресивната предна част на 207 и много оригинална задна част, едновременно обемна, динамична и стилна. Линиите на страничните стъкла се изкачват до задните колони, където откриваме познатата от 407 SW и 1007 форма. В нея участват и големите задни светлини, които започват почти от основата на подкалниците и като че ли завършват издължената линия фарове. Изпълнението им е високотехнологично и оригинално. Задните светлини завиват към широките странични части на автомобила, които напомнят за силата, стабилността на пътя и големия му обем. Задното стъкло може да се отваря отделно от капака, както подсказват двата стилни фиксатора в горната му част.
Вътрешната хармония се подчертава от светлината, влизаща през голямото предно стъкло. Линиите на арматурното табло са изчистени. На гърба на седалките има джобове, където могат да се поставят подходящи за пътуване предмети. Разнообразна спортна екипировка или обемисти предмети могат да се натоварят много лесно в 207 SW, благодарение на оригинална и проста система: облегалката на задната седалка се сгъва с едно движение, след което цялата седалка се прибира в пода, освобождавайки пространство с напълно равен под.
207 SW e изложен с двигател 1.6 HDI /90 к.с, освен динамичен, той е и икономичен и отделя малко СО₂.
Peugeot 206 Sedan
Експонат: 206 SEDAN XT 1.4E/75, 4p
Peugeot 206 Sedan бе представен на българския пазар в началото на годината. Автомобилът отговаря на голямото търсене на триобемни силуети на световните пазари и вече е лидер в сегмента си по отношение на комфорта, сигурността и управлението. Моделът е с изключително вътрешно пространство. Предлага се с два бензинови двигателя 1,4Е/ 75 к.с. и 1,6Е/110 к.с.
Еxpert Tepee
Експонат: EXPERT TЕPEE CF TL 8/9 2.0HDI/120
Новото поколение Expert е наследило всичко най-добро от предходното и включва две гами: при товарните автомобили – компактен фургон Peugeot Expert", а при леките – пътническо комби Peugeot Expert Tepee".
Новият Expert Tepee се предлага с две дължини – 4 805 мм (L1) и 5 135 мм (L2). Размерите му дават възможност да се оптимизира и модулира вътрешното пространство, да се обособят много места за вещи и да се увеличи сигурността на пътниците.
Новите размери на Expert Tepee увеличават капацитета му, като в дългата версия пътниците са 9, а багажното отделение е с обем 1 239 дм³ (измерване тип VDA до тавана). Независимо от версията, Expert Tepee може да превози до 9 души на три реда модулируеми седалки. В зависимост от нуждите на клиента, местата в купето могат да бъдат от 2 до 9, като двуместната седалка на първия ред може да се замени с индивидуална.
Купето на Expert Tepee е проектирано с единствената цел да бъде удобно и функционално. В това отношение той е крачка напред спрямо останалите комби модели на пазара.
Пътниците се настаняват много лесно на местата си, а мястото на водача е като в еднообемен модел. Положението за шофиране е същото като в лек автомобил. Водачът се ориентира лесно и бързо с уредите на таблото.
Expert Tepee e с много високо ниво на сигурността. Автомобилът може да бъде оборудван с до 6 въздушни възглавници, според версията: 2 предни, 2 странични за предните места и 2 тип завеса за предните и задните места, които покриват ред 1, 2 и 3. Expert Tepee може да бъде оборудван с до 6 въздушни възглавници, според версията: 2 предни, 2 странични за предните места и 2 тип завеса за предните и задните места, които покриват ред 1, 2 и 3.
Двигателите на Expert Tepee отговарят на нормите Euro 4. Гамата е разширена, така че всеки ще намери своя двигател.
Гамата се състои от 3 дизелови и 1 бензинов двигател. 2.0 бензин /140 к.с.), 1.6
HDi 66 kW (90 к.с.), 2.0 HDi /90 к.с.
МОТОПЕДИ
Експонати:
V-Clic: Компактен и лек, с обем на двигателя 50 см³, това е един джобен" скутер, който ще улесни живота в града. Макар че седалката е доста ниска, под нея може да се прибере каската. Голямо удобство е и равният под. V-Clic е практичен и евтин.
SATELIS 125 Premium
Satelis e нов модел на Peugeot от 2007 г. Той е оборудван със съвсем нов двигател 125 cm³ /4 клапана развиващ мощност от 15 к.с.. Характеризира се с изключително модерен стил и богато серийно оборудване.
ВЕЛОСИПЕДИ
Експонат: RC
Маневрен и лесен за управление RC е подходящ за онези, които търсят едновременно предизвикателства и удоволствие от карането.
Peugeot на българския пазар
За първите седем месеца на годината София Франс Ауто е предала на крайни клиенти 2372 броя нови автомобила и има пазарен дял от 8,5%. Най-продаваният автомобил от гамата на Peugeot е Partner в двете си модификации – пътническа и товарна, с 716 продадени екземпляра и първо място в сегмента. Следва модела 307 с реализирани 465 автомобила в трите си силуета (хечбек, SW и купе-кабриолет). Boxer е на трето място с 16% от общите продажби.

Във Варна, Финском ООД е продадала 146 броя автомобили Peugeot по данни на СВАБ. Продажбите съставляват 7% от общите продажби на Peugeot в България и 14,5 % от реализираните автомобили от мрежата на СФА в страната, което е трети резултат след Бургас и Пловдив. Най-продавани са модели те 307 и Partner.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...