Peugeot на Автомобилен салон София 2011

Main June 7, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2705 views | no comments

Източник: www.peugeot.bg

Peugeot инвестира смело в бъдещето с модерни технологии

Премиери

Премиера на Peugeot 508: качеството в услуга на емоцията
С новия 508, Peugeot потвърждава сериозните си намерения да завоюва отново една от историческите си територии – на големите шосейни модели. Със силуетите си Седан (4,79 м) и SW (4,81 м), с бензиновите и дизеловите двигатели с мощност от 112 до 204 к.с. и разумни разходи, с невероятното си оборудване, 508 представлява модерно решение за нуждите на динамичните, взискателни и социално отговорни клиенти.
Peugeot 508 съчетава високи изисквания и незабравими емоции, гарантирани от:
авангардни технологии, сред които e-HDi (STOP&START от ново поколение) и, от 2012 година, хидриден дизелов двигател Hybrid4;
екологична ефективност, която се дължи на оптимизиране на двигателите, масата и аеродинамиката;
елегантен и непреходен дизайн, който изразява новата стилистика на Марката и придава класа и динамика на автомобила;
вътрешно пространство, забележимо високо качество, богато оборудване и комфорт в купето;
уникално преживяване на волана, гарантирано от забележителния опит на Марката в областта на пътното поведение.
Първата награда за Peugeot 508 дойде от Германия, където моделът бе отличен в категорията си от читателите на списание Auto Zeitung. Новият Peugeot 508, се пребори с 18 съперника в клас вносни" на най-популярната на немския пазар категория Mittelklasse.


Българска премиера на 308: технологичен, ефикасен и елегантен
Новият 308 представя новата естетика на Марката: трите силуета, Хечбек, SW и СС, се отличават с по-технологична елегантност и по-забележима динамика на новите ксенонови фарове с черна маска титан.
Новият 308 потвърждава отличните динамични качества, с които моделът се наложи още с лансирането си, но вече възнамерява да се превърне и в еталон за екологична ефективност. За това допринасят както намалената с 25 кг маса, така и гумите със свръх ниско съпротивление при търкаляне и безупречната аеродинамика (Сх от 0,28 : рекорд в сегмента), оптимизираните двигатели (4 бензин от 98 до 200 к.с. и 4 HDi от 92 до 163 к.с.).
Двигателят 1.6 л HDi FAP 112 к.с. Евро 5, с модерната технология STOP & START e-HDi, отделя едва 98 г/км СО2 – още един рекорд в категорията.

Електрическа офанзива от Peugeot
На автосалона ще бъде представена пълна гама за електрическа мобилност: велосипедът E-City, скутерът E-Vivacity и автомоблът iOn ще зарадват всички любители на екологичните модели.

iOn
iOn е първият в света сериен, изцяло електрически градски автомобил от ново поколение. Литиево-йонните батерии захранват електрическия двигател с мощност 47 kW (64 к.с.) и позволяват максимална скорост от 130 км/ч при автономия от 150 км. 4 врати, 4 места, безшумен, пъргав и практичен: iOn съчетава отлично съотношение вътрешно пространство/обем с маневреност и ниски експлоатационни разходи.
Първите продажби на iOn в България са вече факт, а получените няколко награди в Европа обясняват изчерпването на производствения обем за първото тримесечие на 2011. iOn вече се гордее с три награди:
Grand Prix Auto Environnement 2010 на шестото връчване на наградата на MAAF Assurances*. Отличието на журито, съставено от журналисти, се дава на автомобилите и технологиите, които допринасят за опазване на околната среда.
Провинция Бавария учредява еСarTec Awards и Peugeot iOn печели в категория Електрически автомобили" в рамките на второто издание на международния салон еСarTec в Мюнхен. Журито е съставено от представители на TÜV, орган за контрол и нормализация, на ADAC, най-големият автомобилен клуб в Германия, и на германската асоциация Solare Mobilität.
"Златен волан", връчен от Аутобилд, за първия европейски сериен електрически модел на френския производител.


E-Vivacity
E-Vivacity е електрически скутер, който използва литиево-йонна батерия с кобалт, поставена под багажника, което освобождава цялото пространство в него за заключващото устройство и каската! Нещо повече от подвиг, истинска революция при толкова компактен скутер е наличието на обем за багаж от 35 л. Батерията има много предимства: тя допуска минимум от 1000 цикъла зареждане/разтоварване без загуби и без ефект памет, продължителността й на живот е 40 000 км при нормални условия на експлоатация, а енергийната плътност е висока и позволява 80 до 100 км автономия, в зависимост от типа на използване. Електронната система в батерията (BMS : Battery Management System) следи заряда и температурата на различните елементи, осигурява защита и оптимизира автономията.
E-Vivacity разполага с вградено зарядно устройство и кабел под седалката. Включва се към домашен контакт 230 V – 16 А.
E-Vivacity предлага характеристики, еквивалентни на скутер с ДВГ 50 см³. Безшумен и екологично чист, E-Vivacity достига скорост от 45 км/ч.

E-City
E-City e първият велосипед Peugeot с електродвигател. Peugeot избра сътрудничеството с Ultra Motor, за да предложи на клиентите си технология на най-високо ниво. Съчетанието от безупречен дизайн и устойчивост е една от характеристиките на хибридния модел с литиево-йонна батерия 36V, която може да се сваля, и електромотор 250W, който осигурява до 70 км автономия. Трите режима на работа на електродвигателя и датчикът за въртящ момент, гарантират лесно използване, дори по най-стръмните пътища. Предната и задната дискова спирачка, отделните автоматични светлини и окачването осигуряват комфорт и сигурност при всякакви обстоятелства.


Експонати

RCZ
RCZ бележи нов етап в историята на автомобилите удоволствие" на Peugeot и представя новата идентичност на Марката. Компактното купе 2+2 е призвано да се превърне в изключителен и вълнуващ автомобил, който е адресиран към модерния и много взискателен клиент. Ето защо, чрез онлайн конфигуратор, всеки клиент може да създаде желания външен дизайн на автомобила до най-малкия детайл: цвят и изпълнение на арки, покрив, огледала, каросерия, стикери, спирачен апарат, радиаторна решетка. Името RCZ символизира специалното място на модела в гамата Peugeot. Той е първият лек автомобил на Марката, чието име не е число с една или две нули в средата. Моделът ще се предлага с три двигателя: 1.6 л ТНР 115 kW (156 к.с.) МСК6 или АСК6, 2.0 л HDi FAP 120 kW (163 к.с.) МСК6 и 1.6 л ТНР 147 kW (200 к.с.) МСК6. Peugeot RCZ бе избран за най-красив автомобил за 2009 година от най-взискателното жури – публиката, по време на Международния Автомобилен Фестивал.

3008
3008 e компактен и обемен кросовър. На кръстопътя между SUV, ван и хечбек, 3008 черпи сила от корените си, залагайки на оригинални технологии (Dynamic Rolling Control, Grip Control...). Toй обединява качества като удоволствие от управлението на висок" автомобил, отлични характеристики на пътя и ниски вредни емисии. Нестандартен, антикомформистки, замислен като автомобил за приключения, 3008 предлага оригинални решения и оптимална поливалентност. 3008 печели поредица от международни награди:
Приз AUTOREVUE AWARD 2009 в категорията VAN в Австрия
Наградата Auto Europa 2010 в Италия
1ви в категорията Кросовър на What Car? Car of the Year Awards 2010
1ви в конкурса What Car? Car of the Year 2010
3008 получи трофея L'argus de l'automobile през 2010 в категорията семейни автомобили
"Кросовър на годината" на първото издание на конкурса Вносен Автомобил на Годината в Китай през 2011


5008
5008 е невероятна интерпретация на Peugeot на компактния ван. Новият модел, който не изменя на ценностите на Марката, оптимизира всички предимства на сегмента, предлагайки изключително поведение на пътя и високотехнологично оборудване за комфорт и сигурност. През 2010, 5008 печели 1во място в категорията Ван на конкурса What Car? Car of the Year 2010.


207
Трите прекрасни силуета на 207, седан, SW и СС, го превърнаха в лидер на европейския пазар на малките автомобили. През лятото на 2009, моделът получи право на подобрения в дизайна и характеристиките си, които му позволиха да спечели нови почитатели, с по-изявена елегантност, повече индивидуалност и динамика.




Атракция
За първи път в Бъгария ще бъде показан болидът Peugeot 908. Всички фенове на спортните успехи на Марката в състезанията по издръжливост ще могат да се докоснат до автомобила, станал двоен шампион в Льо Ман през 2009.


Промоции
Специално за автосалона всички модели Peugeot, без спортният болид 908, ще се продават с отстъпки до 20%. Предложението се допълва от промоционален лизинг с 3.99% лихва, фиксирана за целия период.


Новости
От 1 юни е в сила и гаранция от 5 години за всички нови автомобили. Допълнителна гаранция от 3 години за територията на България бе добавена към досегашната двугодишна фабрична, с което Peugeot смело подчертава повишената сигурност и надеждност на автомобилите на марката, чиито модели наскоро бяха високо оценени от най-голямата автомобилна асоциация в Европа – ADAC.


Сервиз
Всички собственици на автомобили Peugeot на четири и повече години вече могат да се възползват от новата сервизна програма Peugeot 4+ в оторизираните сервизи на Peugeot в страната. Новата програма не е краткосрочна кампания, а част от цялостната стратегия на СФА за привличане на нови клиенти в сервизите чрез предлагане на конкурентни цени и професионално обслужване.

Програмата Peugeot 4+ позволява на клиента да избира между оригинални резервни части, резервни части EuroRepar и заводски възстановени части. EuroRepar обединява широка гама резервни части както за Peugeot, така и за други марки автомобили. Частите EuroRepar са отговор на високите изисквания на клиентите за качество, изгодна цена и надеждност. Независимо кой вид части ще избере клиента, сервиз Peugeot дава 1 година гаранция за ремонта и до 2 години за вложените части. На всеки автомобил се извършват безплатно и 15 проверки Контроли Peugeot .



Пазарен дял на Peugeot в България
През първите 5 месеца на годината София Франс Ауто предаде на крайни клиенти 591 броя нови автомобили. По данни на ААП, Peugeot е на 6-о място по продажби на нови автомобили и държи пазарен дял от 7.13%. Най-продаван е 308 със 159 продажби, следва моделът 206+ с 124 продадени броя, Partner е на трето място с 95 броя.


Търговска мрежа
Тази година София Франс Ауто стъпи директно във Велико Търново и Плевен.
Комплексът във Велико Търново е разположен на западен изход на главен път Е772 Варна-София, разклон с. Леденик, на терен от 9540 кв. м., а разгънатата застроена площ на сградата е 3200 кв. м. Проектът е реализиран за по-малко от година и е на стойност около 3.5 милиона лева. Центърът стартира дейност с 20 служители, като с развитието му се предвижда те да достигнат 45.

Центърър в Плевен е изграден на площ 5 400 кв. м. и е с разгърната застроена площ в размер на 3 200 кв. м. За да стане факт е направена инвестиция в размер на близо 3 милиона лева. Комплексът също предлага всички основни дейности: продажба на нови и оказионни автомобили, мотопеди и велосипеди, сервиз, магазинз а резервни части.

До края на годината се очаква да бъде отворено и обновения търговско-сервизен комплекс на представителството на Peugeot в Пазарджик. След което, центровете в страната, построени по концепцията BlueBox ще са 19.

Peugeot
В 160 страни и 10 000 центъра, Peugeot предлага на своите клиенти високо качество и приятни емоции. През 2010, когато отпразнува своя 200-годишен юбилей, Peugeot затвърди мястото си на първа френска автомобилна марка в света, изкачи се с една позиция в класацията на марките (9-а) и продаде 2 142 000 автомобила. Peugeot е единствената марка, която предлага цялостна гама мобилност, включваща леки и товарни автомобили, скутери, велосипеди и разнообразни услуги, сред които програмата Mu by Peugeot.

 
Keywords:   amp, peugeot, sw
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...