Peugeot пусна градски скутер на три колела

Main November 29, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 8425 views | no comments

Metropolis е името на новия градски скутер с три колела на Peugeot. Разположена под фаровете, решетката му олекотява предницата. С мощните си халогени 2х55W и светодиодите във всеки от двата блока, както и в изнесените мигачи, със задните си светлини с форма на бумеранг, също със светодиоди, многото хром и полиран алуминий, новото лъвче прилича на истинско бижу.
Предният мост Twin Tilting Wheels (TTW™) има ромбоидна форма с двойно деформируеми носачи и позволява сваляне на центъра на тежестта и по-добро разпределение на натоварванията. Компактната му архитектура е съвместима с изцяло равния под.
Peugeot Metropolis е с 3 дискови спирачки (предни 2х200 мм/задна 240 мм) и интегрална спирачна система SBC (Synchro Braking System), управлявана за по-голяма ефективност и според спирачната концепция на Peugeot, чрез левия спирачен лост. Особеността на този 3-колесен скутер е педалът, задължителен за категорията на МПС с три колела, който също управлява интегралната спирачна система.
Огледалата са асферични и изпъкналата им повърхност премахва мъртвия ъгъл. Peugeot Metropolis разполага с електронен ключ Smart Key, който се разпознава щом водачът се намира в радиус от 150 см. За да потегли, е достатъчно да отключи кормилото, да се отблокира електронната система, завъртайки бутона, който замества стартера, и да се запали двигателят като натисне едновременно бутона START и спирачния лост.
Заимствана от premium моделите на марката, електрическата ръчна спирачка се намира в средата на кормилото и се активира с едно натискане с пръст.
Бордовото табло е достойно за класна лимузина – сензорен дисплей скоростомера и оборотомера, функция следене на налягането във всяка гума, индикатор за средния разход, минималната и оставащата автономия. Освен това, арматурното табло има подготовка за GPS.
Ветровото стъкло е термоформирано и със система за регулиране на наклона.
Триколесният Metropolis е оборудван с новия двигател на марката с мощност от 35 к.с. и въртящ момент от 38 Нм. Въпреки габаритите си, Metropolis може да се движи със 150 км/ч и е почти еднакво пъргав, когато е само с водач и с пътник.
На червен светофар помага системата за блокиране на наклона на предния мост TTWconcept. Освен това, Peugeot Metropolis предлага заден багажник с капак и осветление, в който могат да се поставят интегрална каска и каска jet с лицев екран, лаптоп или тенис ракета.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...