Peugeot: Хибридите атакуват

Main June 10, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6015 views | no comments

С три премиери – Peugeot 508 седан, 508 Space Wagon и фейслифт на бестселъра 308, се представя София Франс Ауто на Автомобилен салон София 2011. Заради голямото търсене, в момента 508 се произвежда в два завода – във Франция и в Китай. Peugeot 308 1,6 HDI хечбек пък може да се похвали с едни от най-ниските емисии на CO2 в света – едва 98г/км. Представена е и пълната електрическа гама – електромобилът iOn, електрически скутер и дори велосипед, задвижван с електроенергия.
На щанда е показан и уникалният спортен болид 908 HDI FAP, който стана двукратен победител в Льо Ман през 2009 г. Друг експонат – купето RCZ, което се превърна в еталон в класа си, дори е „копирало” покрива с две издутини от състезателната машина.
Много скоро ще се появи първият дизелов хибрид в света, и той ще се казва Peugeot 3008 Hybrid 4. Това съобщиха представителите на френската марка по време на антосалона. Той ще е с обща мощност от 200 к.с. и ще има вредни емисии от едва 99 г/км. Peugeot има амбиции да влезе с хибриден автомобил и в автомобилните състезания. Електрическото задвижване ще се комбинира с V8 дизелов двигател.

Peugeot в цифри:
- Над 3 млн. автомобила с HDI двигател се движат в момента
- 2,142 млн. продажби и 16% за 2010 г.
- 46% от продажбите се реализират извън Европа
- Девети в света с 3% пазарен дял
- Четвърти в Европа с пазарен дял от 7,7%
- 8% пазарен дял в България

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...