Peugeot iOn: Ключовете моля!!! (Видео)

Main April 5, 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2300 views | no comments

Днес, в центъра Peugeot на Ботевградско шосе 459, бяха връчени ключовете на първите три представителя на електрическия модел iOn в България. На церемонията присъстваха Стоян Желев, изпълнителен директор на София Франс Ауто, г-жа Фандъкова, кмет на община София, и министър Трайчо Трайков, които връчиха ключовета на автомобилитe на новите им собственици Societe Generale, медийната агенция Аргент и моболният телеком Globul.

Видео

Peugeot iOn е насочен предимно към администрациите и фирмите, но също така и към частни лица. Градският автомобил съчетава забележително съотношение вътрешни/външни размери, отлична маневреност, високо ниво на сигурност с комфорт и богато оборудване. Към тези качества се добавят предимствата на електрическата енергия, невероятната безшумност, липсата на вредни емисии и лекотата, с която iOn се управлява.

Ефективното управление на енергията на литиево-йонната батерия и оптимизираното й възстановяване, както при намаляване на скоростта, така и при спиране, позволяват постигане на автономност от до 150 километра в стандартен европейски цикъл на движение. В реални условия, това осигурява достатъчен пробег, тъй като 90% от пътуванията, които потребителите правят ежедневно са с дължина под 60 км.

Видео

Пълното зареждане на батерията се извършва за 6 часа в стандартен контакт, в домашната електрическа мрежа, а бързото презареждане, до 50% за 15 минути и до 80% за 30 минути, става чрез специално зарядно устройство. Предвид това, че в града и по периферните му пътища, колата е спряла през 90% от времето, времето за презареждане на iOn отговаря напълно на потребностите на автомобилистите.

Видео

Всички iOn разполагат с богато серийно оборудване: алуминиеви джанти, сервоволан, светлини за мъгла, автоматично включване на светлините, дневни светлини, централно заключване с дистанционно управление, борд компютър, климатик, радио CD съвместимо с МР3 и Bluetooth – с USB порт, електро управляеми стъкла, предни и задни, регулиране на седалката на водача във височина, регулиране на наклона на облегалките и сгъване на задните седалки.

Като аксесоари за iOn се предлагат комплект зима", който включва отопляема седалка водач и отопляеми външни огледала за обратно виждане, комплект за трансформация във вариант с две места и товарен обем от 1,3 м³, мобилна система за навигация и други.

Още любопитно видео от събитието можете да видите тук: www.autopress.tv

Повече за Peugeot iOn можете да научите тук: www.peugeot.bg

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...