Pininfarina Sergio влиза в серия

Main March 18, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5600 views | no comments

Твърде вероятно е Pininfarina да пусне в скромна серия дебютиралия в Женева спортен модел Sergio. Цената му обаче няма да е за всеки. Очаква се тя да бъде около 3 млн. евро.
Дизайнерското ателие няма да произведе повече от пет или шест бройки от Sergio. Показаният на швейцарското шоу прототип ще бъде преработен, за да може да бъде хомологиран за движение по пътищата. За целта е наложително да се намали височината на защитната греда, която предпазва шофьора и пътника в напълно откритата му кабина в случай на преобръщане. В такъв случай обаче те ще трябва да използват каски в унисон с европейските изисквания за автомобили без челно стъкло.
Концепцията Pininfarina Sergio бе представена на салона в Женева в началото на този месец. Двигателят й е от Ferrari 458 Italia, което означава V-образен 8-цилиндров силов агрегат с 4,5-литров работен обем и ускоряване от място до 100 км/ч за 3,4 сек. Макс. скорост на автомобила е 320 км/ч.
Въпреки липсата на предно и странични стъкла, Pininfarina твърди, че насрещният вятър няма да пречи нито на шофьора, нито на пътника, благодарение на специалния дефлектор в предния край и на централното огледало за обратно виждане, чиято форма е доста специфична.
Автомобилът носи името на основателя на компанията - Серджо Пинифарина. Знаменитият дизайнер е свързан с облика на великолепни модели като Ferrari 250 GT, F40, 328 и 360, както и на Alfa Romeo Spider, Maserati Quatroporte и Bentley Azure. Пининфарина почина през лятото на миналата година на 85-годишна възраст.

 
Keywords:   ferrari, pininfarina
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...