Porsche замени Cajun с Macan

Main February 17, 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5225 views | no comments

Оказа се, че Porsche няма да запази името Cajun за производствената версия на предстоящия компактен SUV. Базираният в Щутгарт автомобилен производител обяви днес, че ще нарече новия модел Macan, което на индонезийски означава тигър.
Macan съчетава всички характеристики на спортен автомобил с предимствата на SUV. Малкото братче на Cayenne ще започне производство в завода на марката в Лайпциг през следващата година. Немската компания вече е инвестирала 500 милиона евро, за да превърне съоръжението в пълноправен производствен завод, включващ монтажна линия и камера за боядисване.
Porsche Macan ще се базира на платформата на Audi Q5. Според предварителна информация двата модела ще споделят ключови компоненти, включително двигатели, управление, предавателни кутии и дори позната система за задвижване на всички колела – Quattro.
С обявяването на новото име Porsche пусна видео тийзър и скица на модела с пет врати.

Видео

 
Keywords:   audi q5, cajun, Cayenne, Porsche
 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...