Porsche и Volkswagen - Преговорите са замразени

Main May 19, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1542 views | no comments

През януари точно стана дума, че Porsche са придобили значителен дял от Volkswagen Group, като производителят на спортни автомобили вече притежава 50.76 % от немския концерн.Сега изглежда да има и ново развитие по случая – или поне така изглежда – като миналата седмица се появи съобщение, че Porsche и Volkswagen ще комбинират 10 марки под една еднствена корпоративна структура.

Това решение идва, след като Porsche на няколко пъти се опитаха да купят контролния дял във Volkswagen. Според официално съобщение, публикувано от Porsche Automobil Holding SE, двете компании ще създадат интегрирана автомобилна група, която ще има под шапката си 10 марки. И докато нещата изглеждаха почти сигурни, то сега има известен разрив в отношенията между двата концерна, в резултат на което преговорите са временно преустановени.

VW казаха в неделя, че разговорите за интегрирана компания с Porsche, които са били насрочени за понеделник, са били отменени.

„VW споделя мнението на г-н Бернд Остерлох (председател на работническия съвет във VW ), че в момента липса атмосферата за конструктивни разговори” – каза за Dow Jones говорител на компанията. Говорителят на Porsche, Албрехт Бамлер, каза, че компанията ще се придържа към конфиденциалността на досегашните разговори, като не пожела да казва нещо повече по въпроса.

И докато не е давана някаква специфична причина от VW, то решението само по себе си най-вероятно идва от настоящите спорове във връзка с бъдещето ръководството и структура на комбинираното предприятие.

Все още не е ясно как това ще повлияе на Porsche Automobil и усилията им да се справят с огромния дълг от 9 милиарда евро. Именно това принуди компанията да захвърли и плановете си да се бори за дял от 75% в VW, с което да получи достъп и до резервите им от налични финанси. И за да изглеждат нещата още по-сложни, Бамлер разкри, че компанията може да финансира кредитните си изплащания, потвърждавайки, че Porsche може да има външен инвеститор в борда си.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...