Porsche подсили 911 GT3 R Hybrid

Main March 18, 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2736 views | no comments

Porsche подобри 911 GT3 R Hybrid, който става по-лек, по-мощен и получава названието 2.0.
Готовият хибрид ще се състезава в надпреварата „24 на Нюрбургринг” и като се има предвид полученият опит от миналогодишната издръжливост, инженерите на Porsche са се фокусирали върху задачата да постигнат същите динамични характеристики, но с по-малък разход на гориво на обиколка. Главно затова е намалено теглото. Чрез използването на хибридни задвижващи компоненти, които са средно с 20% по-леки от първата версия, колата трябва да тежи с 50 кг по-малко (общо 1300 кг).
Бензиновият боксер остава със същия обем от 4,0 литра. Шестте му цилиндъра бълват 480 к.с. мощност, прехвърлящи въртящия момент към задните колела. Без промяна остава разработената от екипа на Williams маховик-генератор система KERS, преобразуваща чрез електромотор спирачната енергия в електричество, след което се връща обратно в колата. Но силата на двойката електромотори, задвижващи предната ос, е увеличена с 40 к.с. до общо 200 к.с.
Интериорът също е преразгледан. Най-силно промяната си личи върху волана, който се превръща в голям въртящ се калкулатор. Предстои да видим как пилотите на Porsche ще „смятат” с него това лято на 25-25 юни.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...