Porsche пуска юбилеен 911

Main June 4, 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5635 views | no comments

Иконата на спортните автомобили Porsche 911 удари половин век. В чест на юбилея компанията е подготвила специално издание на модела. То ще бъде представено на салона във Франкфурт тази есен. За основа е ползвана версията 911 Carrera S. 911 50th Anniversary Edition е купе със задно разположен двигател, тип боксер, задвижващ задните колела. Тази конфигурация е съчетана с активно спортно окачване. Юбилейното издание обаче е по-широко, обикновено запазен знак за версиите с 4х4 от гамата на Carrera 4. Само 1963 бройки ще бъдат произведени от празничната серия в чест на годината, в която дебютира първото поколение на легендарния модел.
Лимитираното издание е с двигателя на Carrera S – боксер с мощност 400 к.с. Окачването е т.нар. PASM (Porsche Active Suspension Management), иначе казано – фирменото с активно управление и увеличена следа. От спортните ауспуси излиза прелестна симфония, а специални 20-инчови джанти в черен мат с дизайна си имитират този на легендарните Fuch.
Юбилейното 911 ще се предлага в два уникални цвята – тъмен графит и сив металик. Задната част на всеки от автомобилите е украсена с триизмерен надпис „911 50“. Същите цифри са избродирани на подглавниците и красят контролните уреди.
Цветовете за интериора са като в оригиналния 911 – зелени маркери на цифрите при инструменталния панел и бели стрелки. Кожата по седалките също е реминисценция към т. нар. „Пепита“, модерна през 60-те години.
Това издание спринтира от място до 100 км/ч за 4,5 сек (4,3 за варианта с трансмисия PDK) и постига макс. скорост 300 км/ч (298 за PDK). Разходът е 9,5 л/100 средно (8,7 с PDK), еквивалентни на 224 г/км CO2 (205 за PDK). 121 119 евро с ДДС ще е цената на версията за Германия, като продажбите започват там от 23 септември.

 
 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...