Porsche - Също ударени от финансовата криза

Main March 3, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 822 views | no comments

Porsche, които доскоро бяха безспорният лидер в сегмента на спортните автомобили, доказа, дори и те не са застраховани срещу финансовата криза. В официално съобщение от компанията разкриха, че първите шест месеца от финансовата 2008/2009 година не са минали особено гладко.

По-рано тази година Porsche съобщиха за спад в продажбите в размер на 27 %, като според най-новите данни от компанията роудстърът им със средноразположен двигател – Boxster – е бил най-ощетен от кризата. Става дума за спад в размер на 60 %, което означава, че продажбите са паднали от 10 000 бройки миналата година на около 4000 бройки през тази. Същото важи и за продажбите на модела 911, при който обаче спадът не е толкова драматичен. Миналата година Porsche продадоха 16 261 бройки от 911, а през настоящата са продали 13 543 бройки. Това ще рече спад в размер на 15 %.

Porsche обвиняват за спада в продажбите си „генералната отрицателна тенденция в глобалната автомобилна индустрия”. Съответно слабото представяне на Boxster би трябвало да бъде относително подобрено с представянето на фейслифта на моделите Boxster и Cayman – стига да успеят да постигнат очакваните резултати през втората половина на финансовата година.

Междувременно компанията очаква да се подобрят и продажбите на Cayenne с представянето на новия дизелов модел, който се появи по търговските представителства съвсем скоро. В сравнение с миналата година продажбите на Cayenne са паднали с 15 %, но новият дизелов модел би трябвало скоро да получи положителни отзиви от обществеността.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...