Porsche - Търсят външен инвеститор

Main May 20, 2009 | RS-Auto.bg A- A+ 1293 views | no comments

Porsche потвърдиха, че търсят външен инвеститор, след като наскоро стана дума, че преговорите между тях и Volkswagen са пропаднали. Компанията има дълг от 9 милиарда евро, което накара Porsche да изостави временно плановете си за придобиване на дял от 75 % във VW. С това обаче производителите на спортни автомобили щяха да имат достъп до резервите от активи на VW. От Porsche обаче продължават да са убедени, че ще намерят необходимия им инвеститор.

Този ход е напълно подкрепян от семейство Порше – мажоритарни акционери в компанията. Междувременно шефовете във VW все още внимават за евентуален опит на поглъщане от страна на Porsche. И докато все още няма някакви конкретни данни, то от Financial Times коментираха, че Porsche най-вероятно ще потърсят инвеститор от Близкия Изток. Въпреки това не се очаква някакво окончателно решение в близките няколко седмици.

Porsche пък увеличиха дълга си, увеличавайки дяла си във VW на малко над 50 % в края на миналата година. Така по отношение на акции Porsche и VW вече са комбинирани в едно, въпреки че Porsche се надяваха на по-близка интеграция, така че да бъдат заличени дълговете им.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...