Porsche Carerra GT - Доста скъпо удоволствие

Main October 25, 2007 | RS-Auto.bg A- A+ 2761 views | no comments

Наскоро бе дадена нова възможност на суперспортния автомобил Porsche Carerra GT да покаже на какво е способен в естествените си условия. Локацията бе митичната Донингтън Парк във Великобритания. Още щом журналистите са отишли там, за да се насладят на качествата на автомобила, те се натъкват на около 50 камиона, които са пълни със състезателни автомобили. На пистата е имало общо три групи, като две от тях са работили именно със състезателните автомобили, докато третата се е занимавала с шосейните екземпляри.

Carerra GT е толкова екстремна, че на един от журналистите е показан черен флаг, защото ... е надвишил допустимите нива за шум. Един от маршалите го е попитал дали колата, с която ще кара, няма да е случайно 911 GT3 RS, тъй като това било чиста гаранция, че ще бъде показан черен флаг. В този ред на мисли логично е бил показан черен флаг и на Carerra GT, след като журналистът е регистрирал 101 Дб. при допустими 98 Дб. Водачът е бил доволен, че е имал на разположение и едно Ferrari F430 Challenge, което дори и при най-високи обороти не е надминало допустимите нива на шум. Това е позволило един ползотворен ден в италианския спортист.

Оказва се, че 600 коня далеч не са толкова лесни за обуздаване. Това признава и същият журналист, който при относително ниска скорост се хлъзва и се удря в стената от гуми на един от завоите. За щастие повечето панели по Carerra GT са защитени с Armourfend, но боята не е в същото добро състояние. В резултат на това сметката излиза доста солено. Повечето панели са свалени за пребоядисване, което излиза около ?9000. Еднственият компонент, който е бил повреден при удара, е един канал от въглеродни нишки към задните радиатори, в резултат на което е бил сменен. И това струва допълнителни ?1867.66. Всичко това е вписано на сметката на журналиста, което показва колко скъп за поддържане е автомобилът. А това става след най-малкия момент на невнимание.

Въпреки неприятния (дис)баланс на банковата сметка на журналиста той очаква с нетърпение следващия тест на Porsche Carerra GT, където вероятно ще може да му се порадва малко повече. Поне вече ще има едно наум...

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...