"Запорожец"-бигфут - и малката кола може да е голяма

Main May 16, 2008 | Auto-Press.net A- A+ 2698 views | no comments

Автомобилът-легенда ЗАЗ е не само култов за отминалата съветска епоха, но и цяло училище за самообучение, да не кажем мазохизъм на поколения доморасли майстори. Какво ли не е правено от него - лимузина, пикап, спортно купе, трактор и дори циркуляр. Веянията на новото време и "проклетото" западно влияние, особенно от Щатите, не пропуснаха да разложат и този паметник на "сделано-то в СССР". В случката се убеждаваме след като видим възвисилия се нагоре ЗАЗ, "подстриган "а ла бигфут". Големокракият ЗАЗ, подобно на презокеанските чудовища може без особен труд да преодолее всякакво препятствие по пътя си.

По време на шоу-съревнования на любителите на запорожките в град Лвов, които вече са неотделима част от традиционната културна програма, посветена на деня на града, участват клубове на зазаджии от Киев, Ивано-Франковск, Житомир, Мукачево, Червоноград и Ровно, и именно това събиране стана арена на впечатляващия дебют.

Колата е дело на член на автофен-клуба «заз-козак», който е създаден в Лвов през 1983-а година. Това не е случайно, защото в съветските времена именно в Лвов е имало сервизен център на ЗАЗ, осигуряващ автомобили и запчасти за всичките западно украински области. Клубът е рожба на хора от по-старото автопоколение, събиращи се по празниците на пазара за замяна и търговия с резервни части на автомобила-звяр.

Естествено, този автомобил ще остане уникален екземпляр от семейството на големокраките, но не това е най-важно. Най-важно е увлечението и любовта на хората към автомобилите. Пък били те и запорожци...

 

Images Gallery


 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...