Renault имат проблеми с финансирането за сезон 2011?

Main August 12, 2010 | Speed-Press.com A- A+ 579 views | no comments

Спекулациите продължават да ескалират, след като Renault поискаха от мениджмънта на F1 да им бъдат изплатени авансово част от парите за тв права преди Гран при на Германия. Шефът на отбора Ерик Булие каза, че няма нищо притеснително около финансите на отбора. Защо тогава отборът търси помощ?
Позовавайки се на Булие, отборът е подписал споразумения с нови спонсори през последните седмици, но първите пари ще дойдат едва към края на годината и парите, искани от FOM, са, за да се стартира развитието на R31 за сезон 2011.
Но с търсенето на помощта на Екълстън, мажоритарният собственик на Renault, Genii Capital, може би проявява политическа наивност. Отпускането на помощ става само със съгласието на останалите отбори и може да се предвиди, че ще бъде отхвърлено. Това ще създаде фракции във FOTA и негативните публикации в пресата могат да отблъснат част от спонсорите на отбора. Източник, близък до отбора, каза за F1 Racing: „Никой не ни дава задоволително обяснение за това, какво се случва. Ако нямат достатъчно пари, това е притеснително. А дори и да е така, защо не поискат заем от банка? Така биха се избегнали всички негативни публикации."
F1 Racing ще следи отблизо развитието на ситуацията.

 

 
 

Comments

 

There are no comments yet. Be the first one to express yourself!

 
(required)
(recommended)
or
Login with Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Processing your request, please wait Loading, please wait...